Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın düzenlediği basın toplantısında gündemin sıcak başlıklarını değerlendirdi.
Vatandaşların ekonomik olarak zor günler geçirdiğini söyleyen Aydın, işsizliğin bir doğal afet olmadığının altını çizerek, “İşsizlik doğrudan insanı, ailesini ve çevresini ilgilendirdiği için sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal bir sorundur ve toplumsal huzuru doğrudan tehdit eder” dedi.
Aydın, “Üretilen birçok suni gündem olsa da vatandaşımızın değişmeyen en büyük gündemi geçim problemidir. Araştırmalara göre, Türkiye’nin en büyük sorunlarının ekonomi ve işsizlik olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 61,8’dir. Biz Saadet Partisi olarak, bu milletin sorunlarını görmezden ve duymazdan gelen, suni gündemlerle zaman kaybeden siyaset anlayışını doğru bulmuyoruz!” şeklinde konuştu.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin önemli tespitlerde bulundu. Saadet Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında Aydın, aşılama çalışmaları başta olmak üzere ekonomi ve güncel konuları değerlendirdi.
STRATEJİK BİR PLAN HAZIRLATILMALI
Uzun süredir beklenen koronavirüs aşılama takviminin başladığını hatırlatan Aydın, aşılamanın salgınla mücadelede önemli bir adım olacağını belirtti. Aşılama çalışmalarının şeffaf bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizen Aydın, aşı hususunda toplumda ortaya çıkan soru işaretlerinin giderilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Aydın, “ Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen öncelikli grupların aşıya erişimi konusunda gereken önlemlerin alınması, bu dönemde azami bir önem arz etmektedir. Bu noktada iktidardan beklentimiz, pandeminin başlaması ile birlikte apar topar aşı çalışmalarına başlaması değil, daha önceden bu konuda hazırlıklı bulunmasıdır. Aşı meselesi milli bir meseledir. Bu konuda kapsamlı bir stratejik plan hazırlanmalı ve hastalıklara karşı yerli aşı üretimi konusunda bütün imkânlar seferber edilmelidir” ifadelerini kullandı.
GÜNDEMİMİZDE VATANDAŞIN SORUNLARI VAR
Vatandaşların ekonomik olarak zor günler geçirdiğini dile getiren Aydın, “Üretilen birçok suni gündem olsa da vatandaşımızın değişmeyen en büyük gündemi geçim problemidir. Araştırmalara göre, Türkiye’nin en büyük sorunlarının ekonomi ve işsizlik olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 61,8’dir. Biz Saadet Partisi olarak, bu milletin sorunlarını görmezden ve duymazdan gelen, suni gündemlerle zaman kaybeden siyaset anlayışını doğru bulmuyoruz! Kim hangi havayı estirirse estirsin, hangi algı oyunlarını yaparsa yapsın; bizim derdimiz de, gündemimiz de, önceliğimiz de sadece ama sadece bu aziz milletin karşı karşıya kaldığı problemler ve bunların çözüm yollarıdır. Daha seçime şu kadar gün var ama odaklanılan konu ittifaklar, oy oranları, kim ne kadar oy alacak, kim kiminle hareket edecek? Şüphesiz bu konular da önemlidir! Lakin bugün için en öncelikli gündemimiz yarın ne yiyeceğini, bir hafta sonra kapısına gelecek ev sahibine ne diyeceğini düşünen insanlarımızın halidir” şeklinde konuştu.
“İnsan emeği, depolanamayan potansiyel servettir”
İşsizlikle ilgili sorunları dile getiren Aydın, şöyle devam etti: “İşsizlik doğrudan insanı, ailesini ve çevresini ilgilendirdiği için sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal bir sorundur ve toplumsal huzuru doğrudan tehdit eder. İşsizlik sorunu doğal bir afet değildir. Üretimi sınırlayan, paylaşımdaki adaletsizliğe yol açan yanlış politikaların ürettiği insan yapısı bir sorundur. İnsan emeği, depolanamayan potansiyel servettir. Bu yüzden zamanında kullanılması gerekir. İşsize iş bulunması, hem işçiyi hem de ülkeyi zenginleştirir. İşsizlik probleminin giderilmesi toplumu daha yaşanabilir kılar.”
Aydın, Saadet Partisi adına çözüm önerilerini madde madde sıraladı:
1. Ülkemizin tüm enerjisi, bilgisi, birikimi, gücü üretime yönlendirilmelidir.
2. İstihdama etkisi olmayan tüm istihdam teşvikleri kaldırılmalı, yerine üretim odaklı verimli teşvikler getirilmelidir.
3. Meslek liselerinin eğitim kaliteleri artırılarak, ihtiyaç da göz önünde bulundurularak, gençler buralara yönlendirilmelidir.
4. Üretime yönelik teşvik politikaları ile özellikle ailesi köylerden göç etmiş genç nüfusun tarımda istihdam edilmesine yönelik çalışmalar yapılmalıdır.
5. Devlet, üretim amaçlı tesis kurmak isteyenlere faizsiz destek olarak istihdamı artırıcı yatırımların artmasını sağlamalıdır.
6. Madenlerin çıkarılması ve ülkemizde işleme ve zenginleştirme faaliyetlerini yapacak tesisler hayata geçirilmelidir.
7. Bir işçinin işveren üzerindeki büyük vergi ve sigorta yükünün hafifletilmesine yönelik adımların atılması gerekmektedir.