• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
13:12
Atatürk’ün Kayseri’ye Gelişinin 106. Yılı Kutlandı
12:51
Valiler Kararnamesi Ocak Ayında Yürürlüğe Girecek
12:44
Soylu’dan Mehmet Akif Ersoy İddialarına Sert Yanıt
12:36
Suudi Arabistan’da Sürpriz Kar: Tebük Beyaza Büründü
12:20
Türk Dünyası Turizm Başkenti Anahtarı Ankara’ya Devredildi
12:07
Burhanettin Duran Dezenformasyon Forumu’nda Mesaj Verdi
11:55
32 İlde DEAŞ Operasyonu: 170 Şüpheli Gözaltında
11:47
Deprem Bölgesine Dış Finansman Rekoru: 8,4 Milyar Dolar
11:30
Bakan Kaçır ve NASA Başkan Yardımcısı Swails Bir Araya Geldi
11:25
Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülleri Sahiplerini Buldu
10:45
AK Parti Kayseri'de Yoğun Ziyaret Trafiği
10:34
1 Gram Altın 6 000 TL Seviyesine Yaklaştı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten, KOBİ'ler için kredi garanti tutarının artırılması talimatı
EKONOMİ
Yayınlanma: 25 Ağustos 2023 - 13:49
Güncelleme: 25 Ağustos 2023 - 13:49

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten, KOBİ'ler için kredi garanti tutarının artırılması talimatı

Bakan Şimşek, kredi garanti sistemi kapsamında KOBİ başına kullanılabilecek azami kredi garanti limitlerini artıracaklarını belirterek "Bir KOBİ'nin sistemden en fazla 100 milyon liraya kadar kredi kullandığı rakam 150 milyon lira olacak" dedi.

EKONOMİ
25 Ağustos 2023 - 13:49
Güncelleme: 25 Ağustos 2023 - 13:49
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten, KOBİ'ler için kredi garanti tutarının artırılması talimatı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AA muhabirine KOBİ'lere ilişkin kredi garanti mekanizmasında yapılacak düzenlemeye yönelik değerlendirmede bulundu.  

Mayısta Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle KOBİ tanımında değişiklik yapıldığını anımsatan Şimşek, işletmelerin KOBİ sayılması için gerekli yıllık net satış hasılatları veya mali bilanço tutarları yeniden belirlendiğine dikkati çekti. Şimşek, bu tutarların, mikro işletmeler için azami 5 milyon liradan 10 milyon liraya, küçük işletmeler için azami 50 milyon liradan 100 milyon liraya, orta büyüklükteki işletmeler için azami 250 milyon liradan 500 milyon liraya çıkarıldığına işaret etti.

Şimşek, bu kapsamda Bakanlık olarak, Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanan Hazine Desteğine İlişkin Karar'da değişiklik yapılmasını planladıklarını belirterek, bu kapsamda Karar'da yer alan hükümler ile yönetmelikte yer alan hükümlerin uyumlulaştırılmasının amaçlandığını söyledi.

KOBİ'lerin ülke üretiminde ve istihdamında önemine işaret eden Şimşek, KOBİ tanımındaki limitlerin artırılmasıyla bu işletmelerin devlet desteklerinden daha fazla yararlanmasının önünü açtıklarını ve şimdi de benzer düzenlemeyi kredi garanti kurumlarına sağlanan garanti desteği için yapacaklarını belirtti.

Daha fazla KOBİ'ye kredi kolaylığı Bakan Şimşek, KOBİ'lerin her alanda desteklenebileceği bir yapıyı oluşturduklarını ifade ederek, "Konuya ilişkin Karar'da yapacağımız değişiklikle, kredi garanti sistemi kapsamında KOBİ başına kullanılabilecek azami kredi garanti limitlerini artırıyoruz. Böylece, firmalarımızın finansmana erişim imkanlarını yükseltmiş olacağız. Mevcut uygulamada bir KOBİ bu sistemden en fazla 100 milyon liraya kadar kredi garantisi kullanabiliyordu, bu rakam 150 milyon lira olacak, büyük firmalar için 350 milyon liradan 500 milyon liraya çıkacak." diye konuştu.

Şimşek, söz konusu Kararla, KOBi ve KOBİ dışı büyük firmaların daha yüksek miktarda kredi garanti imkanından yararlanabileceğini belirtti.

Karara ekleyecekleri geçici bir hükümle, KOBİ tanımı dışında olan ancak yeni yönetmelikle KOBİ tanımına dahil olan işletmelere, 31 Aralık 2023 tarihine kadar "KOBİ dışı işletmeler" için belirlenen kredi garanti limitlerinden yararlanabilme imkanı sağlanacağını da aktaran Şimşek, bundan sonra da KOBİ'ler ve diğer işletmelere yönelik finansman kanallarının daha etkili kullanılması için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini de söyledi.

  Muhabir: Deniz Çiçek Palabıyık


AA
Bu haber 466 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Birdal Camii İbadete Hazır
Birdal Camii İbadete Hazır
Atatürk’ün Kayseri’ye Gelişinin 106. Yılı Kutlandı
Atatürk’ün Kayseri’ye Gelişinin 106. Yılı Kutlandı
Turizmde İnsan Kaynakları Zirvesi Sektörü Buluşturdu
Turizmde İnsan Kaynakları Zirvesi Sektörü Buluşturdu
Valiler Kararnamesi Ocak Ayında Yürürlüğe Girecek
Valiler Kararnamesi Ocak Ayında Yürürlüğe Girecek
Soylu’dan Mehmet Akif Ersoy İddialarına Sert Yanıt
Soylu’dan Mehmet Akif Ersoy İddialarına Sert Yanıt
İklim Kanunu teklifi, yeni yasama döneminde TBMM gündemine gelecek
İklim Kanunu teklifi, yeni yasama döneminde TBMM gündemine gelecek

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.