• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
11:21
Selçuk Amca 2026’da İki Yeni Projeyle Geliyor
11:06
GSS Prim Borcu Nasıl Silinir?
10:46
72 Yeni İlaç Daha SGK Geri Ödeme Listesine Alındı
10:36
Deprem Sonrası 11 İlde Sigortalı Çalışan Sayısı Yükseldi
10:13
Kayseri–Portekiz Ticaretinde Yeni Dönem İçin Ortak Mesaj
10:05
Sağlık Harcamalarında Dev Destek: 12,6 Milyar TL Ödeme
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Taksi ve dolmuşlarda kamera ile acil durum butonu zorunluluğu
GENEL
Yayınlanma: 29 Kasım 2024 - 15:20

Taksi ve dolmuşlarda kamera ile acil durum butonu zorunluluğu

Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe göre; taksi ve taksi dolmuşlarda kamera sistemiyle görüntü kayıt cihazı, araç takip sistemi ve acil durum butonu bulundurma şartı getirildi.

GENEL
29 Kasım 2024 - 15:20
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Taksi ve dolmuşlarda kamera ile acil durum butonu zorunluluğu
İçişleri Bakanlığınca, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Yağılan değişiklikte yönetmeliğin, "Hususiyetlerine Göre Araçlarda Bulundurulacak Techizat" bölümünde yer alan tabloya bazı eklemeler yapıldı.

Bu eklemlerden en çok dikkati çeken ise araçlara getirilen acil durum butonu oldu.

Ayrıca yapılan değişiklikler sadece bu kadarla sınırlı değil...

ARAÇLARDA GÖRÜNTÜ KAYIT CİHAZLARI DA YER ALACAK

Buna göre, Karayolu Taşıma Kanunu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Belediye Kanunu kapsamında ticari olarak yolcu taşımacılığında kullanılan M2 ve M3 sınıfı taşıtlar, belediyelere ait veya belediyeler tarafından yetkilendirilen toplu taşıma taşıtları ile taksi ve taksi dolmuşlarda kamera sistemi ile görüntü kayıt cihazı bulundurulacak.

Sistem, sürücü koltuğu da dahil taşıtın içini ve gidiş istikametindeki yol kesimini gösterecek, taşıtın faaliyette olduğu süre içinde ve en az bir ay süre ile kayıt yapacak.

TAKSİ VE DOLMUŞLARDA: TAKİP SİSTEMİ, ACİL DURUM BUTONU

Yapılan kayıtların ne kadarının ve hangi şartlarda bir IP adresine otomatik olarak kopyalanması gerektiğine ilişkin hususlarda, mahallin taşıma şartları göz önünde bulundurularak ulaşım koordinasyon merkezleri veya il trafik komisyonlarınca karar alınabilecek.

Bu kayıtlar, genel güvenlik ve trafik güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasına yönelik olarak İçişleri Bakanlığının (Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı) erişimine hazır bulundurulacak.

Ayrıca, taksi ve taksi dolmuşlarda araç takip sistemi ve acil durum butonu bulundurulacak.

ACİL DURUM BUTONU, İHTİYAÇ HALİNDE TAŞITLARIN TAMAMINDA YER ALABİLİR

Taksi ve taksi dolmuşlar için öngörülen araç takip sistemi ve acil durum butonu bulundurulması şartı, ihtiyaç halinde Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Belediye Kanunu kapsamında faaliyet gösteren taşıtların tamamında veya belirlenenlerinde ulaşım koordinasyon merkezleri veya il trafik komisyonları tarafından zorunlu tutulabilecek. İçişleri Bakanlığı ülke genelinde uygulanmak üzere buna ilişkin karar alabilecek.

Söz konusu sistemlerin montajına dair Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca görevlendirilen kurum ya da kuruluşlar tarafından düzenlenen belge, taşıtın tescil kayıtlarına işlenecek ve bir sureti denetim sırasında ibraz edilmek üzere araçta muhafaza edilecek.

İLGİLİ KURUMLAR KONTROLLER YAPACAK

Adı geçen teçhizatların belirli periyotlarda uygun çalışıp çalışmadığına dair kontrol, ilgili kurum tarafından yapılacak.

Söz konusu teçhizatları bulundurma şartı, kapsamda bulunan taşıtların 1 Mart 2025 tarihinden sonraki ilk muayenelerine kadar aranmayacak.

Bu haber 642 defa okunmuştur.
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayseri'de Araç Sayısında Dikkat Çeken Artış
Kayseri'de Araç Sayısında Dikkat Çeken Artış
İnsanca Yaşam Talebi: En Az 40.000 TL
İnsanca Yaşam Talebi: En Az 40.000 TL
Selçuk Amca 2026’da İki Yeni Projeyle Geliyor
Selçuk Amca 2026’da İki Yeni Projeyle Geliyor
GSS Prim Borcu Nasıl Silinir?
GSS Prim Borcu Nasıl Silinir?
Melik Bingöl Kimdir?
Melik Bingöl Kimdir?
Hasan Arat, Beşiktaş Kulübü başkanlığını bıraktı
Hasan Arat, Beşiktaş Kulübü başkanlığını bıraktı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.