• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:38
Talas'ta Tarihin İzlerini Taşıyan Yapı: Yaman Dede Camii
12:07
Ünlü iş insanı otelin 28. katından düşerek öldü! Son mesajı olay oldu
10:32
Özgür Özel yeni partiyi bugün resmen kuruyor
10:23
Bu Hata Altını Hurdaya Çeviriyor!
10:15
ABD'den 60 Ülkeye Yeni Gümrük Vergisi!
10:06
Zincir Marketlerde Satılan Peynir Toplatıldı! Bakanlıktan İmha Kararı
09:58
Motorine Dev Zam Geliyor! Litre Fiyatı 80 TL Sınırına Dayandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. SPOR
  3. 13 yaşında Balkan şampiyonu olan milli judocu Ezgi hedef büyüttü
SPOR
Yayınlanma: 25 Eylül 2022 - 15:10
Güncelleme: 25 Eylül 2022 - 15:15

13 yaşında Balkan şampiyonu olan milli judocu Ezgi hedef büyüttü

Yunanistan'ın Kozani kentinde 3-4 Eylül'de düzenlenen Yıldızlar Balkan Judo Şampiyonası'nda birinci olan 13 yaşındaki milli sporcu Ezgi Topçu, şimdi ümitlerde Avrupa şampiyonu olmayı hedefliyor.

SPOR
25 Eylül 2022 - 15:10
Güncelleme: 25 Eylül 2022 - 15:15
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
13 yaşında Balkan şampiyonu olan milli judocu Ezgi hedef büyüttü
Sakarya'daki okulunda açılan kurs sayesinde 9 yaşında judo ile tanışan Ezgi Topçu, aldığı eğitim sayesinde gelişme kaydederek Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde müsabakalara katılmaya başladı.  

Erenler ilçesi Çaybaşı Yeniköy Mahallesi'ndeki judo salonunda yoğun şekilde çalışarak kısa sürede Türkiye birincisi olan Ezgi, milli takıma seçildi.

Antrenörü Mehmet Şen gözetiminde Yıldızlar Balkan Judo Şampiyonası'na en iyi şekilde hazırlanan Ezgi, 40 kiloda altın madalya kazanmanın gururunu yaşadı.

Bir yıl daha yıldızlarda yarıştıktan sonra ümitler kategorisinde mücadele edecek milli sporcu, hedeflerini gerçekleştirmek için çalışmalarına hız verdi.

"Azimle çalışarak ilerledim" Ezgi Topçu, AA muhabirine, okulu ve sporu birlikte götürdüğünü, azimle çalışarak ilerlediğini belirterek, "Türkiye ve Balkan birincisi oldum. Her gün antrenman olmasa da koşu ve kondisyon antrenmanları yapıyorum. Mahallemizde judo salonu olması bizim için kolaylık oluyor." dedi.

Ezgi, Balkan Şampiyonası'na ailesi ve arkadaşları sayesinde motivasyonu yüksek şekilde katıldığını dile getirdi.

Şampiyona öncesinde çok fazla heyecan ve stres yaşadığını anlatan Ezgi, "Maçlara çıkınca rahatladım. Kendi kategorimde 20 sporcu arasında birinci oldum. Çok mutlu oldum; antrenörlerim, arkadaşlarım ve ailem de mutlu oldu. Amacım, Avrupa, dünya ve olimpiyat şeklinde ilerlemek. Önümüzdeki Ümitler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya almayı hedefliyorum." diye konuştu.

Antrenör Mehmet Şen: "Hedeflere bir bir ulaşmak için mücadele edeceğiz" Judo antrenörü Mehmet Şen de yetenekli sporcuları keşfederek vatana ve millete hayırlı sporcular yetiştirmek için mücadele ettiklerini belirtti.

Ezgi'nin, ileride Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonalarında derece yapabilecek bir sporcu olduğuna işaret eden Şen, "İnşallah çalışmalarımıza tam sürat devam edip hedeflere bir bir ulaşmak için mücadele edeceğiz. Yıldızlar kategorisindeki en büyük şampiyona, Balkan Şampiyonası. O kategoride şampiyonluk Ezgi'de. Ümitlere bir yıl daha var. Yıldız olarak bir yıl daha yarışacak. Ümitlerde de hedeflerimiz Avrupa, dünya ve olimpiyat olarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

  Muhabir: Uğur Subaşı


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Baki Ersoy Kaşe Faz İkiyi Meclise Taşıdı
Baki Ersoy Kaşe Faz İkiyi Meclise Taşıdı
Yaz Hareketliliği Kayseri Esnafını Memnun Etti mi?
Yaz Hareketliliği Kayseri Esnafını Memnun Etti mi?
Erciyes 38 FK Yarın Olağanüstü Genel Kurula Gidiyor
Erciyes 38 FK Yarın Olağanüstü Genel Kurula Gidiyor
Elden Para Alan Ev Sahiplerine Kritik Uyarı: Milyonluk Ceza Kapıda
Elden Para Alan Ev Sahiplerine Kritik Uyarı: Milyonluk Ceza Kapıda
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma Çıkışı Konuştu: Provokasyonlar Boşa Çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma Çıkışı Konuştu: Provokasyonlar Boşa...
Trakya'da çayır tırtılının ayçiçeğine zararı erken müdahaleyle önlendi
Trakya'da çayır tırtılının ayçiçeğine zararı erken müdahaleyle önlendi

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.