• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
17:59
Seyit Tümtürk, Kızı Hayrunnisa’nın Mezuniyet Törenine Katıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. 200'den fazla eski bakan ve milletvekilinden yeni anayasa uyarısı
GENEL
Yayınlanma: 05 Ağustos 2025 - 18:42

200'den fazla eski bakan ve milletvekilinden yeni anayasa uyarısı

Farklı siyasi partilerden 200’den fazla eski bakan ve milletvekili, Milli Egemenlik Platformu üyeleriyle birleşerek, yeni anayasa tartışmalarına yönelik bir bildiri yayımladı.

GENEL
05 Ağustos 2025 - 18:42
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
200’den fazla eski bakan ve milletvekilinden yeni anayasa uyarısı
Farklı siyasi partilerden 200’ün üzerinde eski bakan ve milletvekili, Milli Egemenlik Platformu ile bir araya gelerek yeni anayasa tartışmalarına ilişkin bir bildiri yayımladı. Bildiride, “Yargının Türk Milleti adına mahkûm ettiği katillerle ortaklaşarak anayasa değişikliği girişimleri, TBMM’nin tarihine kara leke düşürür” denildi. İhtiyacın yeni anayasa değil, hukuk devleti ve adil yönetim olduğu vurgulandı.

ANKARA (İGFA) - Farklı siyasi partilerden 200’den fazla eski bakan ve milletvekili, Milli Egemenlik Platformu üyeleriyle birleşerek, yeni anayasa tartışmalarına yönelik bir bildiri yayımladı.

Bildiride, anayasa değişikliği girişimlerinin Türk Milleti’nin çıkarlarına aykırı olduğu ve mevcut sorunların çözümünün hukuk devleti ve adil yönetimle mümkün olduğu belirtildi.

“İHTİYAÇ YENİ ANAYASA DEĞİL, HUKUK DEVLETİ”

Bildiride, ekonomik kriz, emeklilerin açlık mücadelesi, enflasyon, çiftçilerin üretim zorlukları ve gençlerin işsizlik gibi sorunlara dikkat çekilerek, “İnsanımızın ihtiyacı yeni anayasa değil, hukuk devleti ve adil yönetimdir” ifadeleri kullanıldı.

TBMM üyelerinin kurucu meclis olmadığını, anayasa değişikliklerinin mevcut anayasanın usullerine ve milletvekili yeminine uygun yapılması gerektiği vurgulandı.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİ AÇIKÇA ANLATILMALI”

Bildiride, anayasa değişikliği önerilerinin içeriğinin ve gerekçelerinin şeffaf şekilde açıklanması talep edildi.

“Türk Milleti’nin çıkarlarına aykırı, bölücülüğe ve teröre taviz veren değişiklikler, TBMM’nin tarihine kara leke düşürür” denilerek, değişikliklerin toplumda karşılık bulmayacağı ve millet iradesini yansıtmayacağı belirtildi. Ayrıca, son yerel seçim sonuçlarının iktidarın TBMM’deki çoğunluğuyla uyumsuz olduğu ifade edildi.

Bildiride, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine, devletin bağımsızlığına, milletin birliğine ve hukukun üstünlüğüne vurgu yapıldı. Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin keyfiliğe yol açtığı, kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırdığı ve yargının siyasi muhalefete karşı kullanıldığı eleştirildi.

“Vatan ve milletin kaderi tek kişinin iradesine terk edilmiştir. Bu sistemi tahkim edecek değişiklikler ülkeyi dönüşü olmayan mecralara sürükler” uyarısı yapıldı.

Bildiri, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek, halkın birleştirilmesi ve adaletin sağlanması çağrısıyla sona erdi.

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Seyit Tümtürk, Kızı Hayrunnisa’nın Mezuniyet Törenine Katıldı
Seyit Tümtürk, Kızı Hayrunnisa’nın Mezuniyet Törenine Katıldı
Femaş Ailesinin Mutlu Günü: Ayçıl Mamur ve Orhan Sinan Danışman Dünya Evine Girdi
Femaş Ailesinin Mutlu Günü: Ayçıl Mamur ve Orhan Sinan Danışman...
En Düşük Emekli Maaşı Ne Olacak? İşte Masadaki Rakam
En Düşük Emekli Maaşı Ne Olacak? İşte Masadaki Rakam
Yusuf Kartal’ın Romanı İlgi Odağı Oldu: Sultan Hamamı Cinayeti
Yusuf Kartal’ın Romanı İlgi Odağı Oldu: Sultan Hamamı Cinayeti
Kayseri'de Pazartesi Pazarları Belli Oldu
Kayseri'de Pazartesi Pazarları Belli Oldu
Metin Gürak emekli edildi: FETÖ ile mücadelesi hafızalarda kaldı
Metin Gürak emekli edildi: FETÖ ile mücadelesi hafızalarda kaldı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.