Kayseri, 23 Şubat tarihinde şehit düşen kahraman evlatlarını saygı ve rahmetle anıyor. Vatan görevini yerine getirirken hayatını kaybeden Şehit Piyade Komando Çavuş Yusuf Özmen ile Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Dost’un hatırası hafızalardaki yerini koruyor.
Şehit Piyade Komando Çavuş Yusuf Özmen, 1987 yılında Kayseri’nin İncesu ilçesine bağlı Subaşı köyünde dünyaya geldi. Annesi Cennet, babası Ali olan Özmen, üç kardeşti ve bekârdı. 23 Şubat 2008 tarihinde Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonda çıkan çatışmada şehit düştü. Şehidimizin naaşı Kayseri İncesu İlçe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Dost ise 1987 yılında Adıyaman’ın Besni ilçesinde doğdu. Annesinin adı Asiye, babasının adı Mehmet’tir. Bekâr olan şehidimiz, Kayseri 1. Tugay Komutanlığı’nda görev yaparken geçici görevle Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütlerine yönelik operasyonlarda bulunduğu sırada 23 Şubat 2016 tarihinde terör örgütü PKK mensuplarının açtığı ateş sonucu şehit oldu. Şehidimiz Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Suvarlı beldesinde defnedildi.

23 Şubat tarihi, Kayseri’nin hafızasında fedakârlığın ve vatan sevgisinin simgesi olarak yer almaya devam ederken, şehitlerin aziz hatırası her yıl dualarla yaşatılıyor.
Kaynak: Haber Merkezi
Seda Kantekin




