Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, ekli listede belirtilen genelge ve talimatlar ile bunlarla ilişkili olarak Başbakanlık ve diğer kamu kurumları tarafından çıkarılmış her türlü genelge, talimat, yönerge, olur, direktif ve diğer işlem ve düzenlemelerin yürürlükten kaldırıldığı duyuruldu.
Genelge ile 28 Şubat sürecinden sonra uygulamaya konulan yasakçı düzenlemeler resmen sona ermiş oldu. Bu dönemde uygulanan cezalar ve yaptırımlar arasında, başörtüsü yasağı nedeniyle öğrencilerin eğitimden uzaklaştırılması, kamu çalışanlarının görevlerinden alınması veya meslekten ihraç edilmesi, dini eğitim veren kurumlara sınırlamalar getirilmesi ve bazı medya kuruluşlarının fiilen susturulması yer alıyordu. Artık ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları söz konusu düzenlemelere uymak zorunda olmayacak.

Kamuoyuna gönderilen yazıda, söz konusu düzenlemelerin yürürlükten kaldırılmasının bilgisine sunulduğu ve gerekli işlemlerin yapılmasının istendiği ifade edildi.
Buse Yıldız




