Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Türkiye'de Bakım Ekonomisinin Dönüştürücü Büyümesi için BM Ortak Programı Kapanış Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, bakım hizmetlerinin kapsamlı şekilde yaygınlaştırıldığını ifade etti.
Bakan Göktaş, yaşlıların kendi evlerinde, alıştıkları çevrede yaşamlarını sürdürebilmeleri için yerinde bakım modellerini hayata geçirdiklerini belirterek, “Böylece hem kuşaklar arası bağı güçlendiriyor hem de dayanışma kültürünü canlı tutuyoruz” dedi.
Erken çocukluk dönemine yönelik hizmetlerin de bakanlıklarının öncelikli alanlarından biri olduğunu vurgulayan Göktaş, “Çocuklarımızın sağlıklı gelişimini destekleyen bir sistem inşa ediyoruz. Bugün 81 ilde 2 bin 377 özel kuruluş aracılığıyla 83 bine yakın çocuğumuza kreş ve gündüz bakım evi hizmeti veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Göktaş, bakım ekonomisinin kadın istihdamına da önemli katkı sunduğunu belirterek, bu alandaki hizmetlerin hem sosyal hem de ekonomik fayda sağladığını dile getirdi.





