Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), 2026 yılına 1,41 milyar dolarlık ihracatla giriş yaptı. Başkan Veysel Memiş, yaş meyve sebze ve hazır giyim sektörlerinde belirgin bir artış kaydedildiğini açıkladı.

Irak pazarındaki bazı sorunlar nedeniyle ihracatta daralma yaşandığını belirten Memiş, AB’nin MERCOSUR ve Hindistan ile imzaladığı serbest ticaret anlaşmalarının Türkiye için uzun vadeli riskler oluşturduğunu söyledi.
Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 milyar TL’lik uygun maliyetli finansman paketinin sanayi ve ihracat için kritik destek sağlayacağını vurguladı.
Ülke bazlı ihracatta Fas, yüzde 334 artışla Ocak ayının yıldızı olurken, Rusya, Polonya ve Gürcistan gibi pazarlarda da yüksek oranlı ihracat artışları kaydedildi.
Kaynak: Haber Merkezi
Emine Nur Eken




