Adana’da düzenlenen bin üye katılım programında konuşan Mahmut Arıkan, siyasi arenada "suni gündemlerle" halkın gerçek sorunlarının üstünün örtülmeye çalışıldığını vurguladı. Ankara ile Anadolu’nun gündeminin birbirinden koptuğuna dikkat çeken Arıkan, iktidarın mutlak butlan kararlarıyla meşgulken, vatandaşın Kurban Bayramı’na sayılı günler kala sofrasına et koyabilme telaşında olduğunu ifade etti.

Saha gözlemlerini paylaşan Arıkan, Ankara’da emekli maaşının, asgari ücretin ve pazardaki fahiş fiyatların konuşulmadığını söyleyerek iktidarı halkın gerçeklerini görmemekle suçladı. Konuşmasında kurban pazarlarındaki karamsar tabloyu da gözler önüne seren Arıkan, "Dün Ankara’da kurban pazarındaydık. Bir tarafta emeğinin karşılığını alamayan ve mesleğini bırakma noktasına gelen besicilerimiz; diğer tarafta ise çocuklarına kurban eti yediremeyeceği için mahcubiyet duyan işçilerimiz, emeklilerimiz var" dedi.

Besicilerin durumunu bir örnekle somutlaştıran Arıkan, "Beş altı yıl önce 600 esnafın olduğu pazarda, bugün sadece 100 esnaf kalmış. Seneye bu sayı 50’ye düşecek. Hayvancılığı bu noktaya getiren, samanın tonunu 10 bin, yoncanın tonunu 15 bin, yemin tonunu ise 20 bin liraya çıkaran basiretsiz iktidarın ekonomi yönetimidir" diye konuştu. Arıkan, iktidarın beka masalları anlatırken tarımı bitirdiğini ve ülkeyi ithalata mahkum ettiğini savunarak, halkın gerçek gündeminin ise geçim derdi ve artan yoksulluk olduğunu vurguladı.






