• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
13:16
Stadyumda Nefesler Tutuluyor!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Arıkan'dan Soru Önergesi: "Kayseri'de Deprem Sonrası Alınan Önlemler Merak Edilmekte"
GENEL
Yayınlanma: 19 Ekim 2023 - 14:58

Arıkan'dan Soru Önergesi: "Kayseri'de Deprem Sonrası Alınan Önlemler Merak Edilmekte"

Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan bugün TBMM Meclis başkanlığına bir soru önergesi verdi. Arıkan’ın gündeminde deprem ve Kayseri’de bu konularda yapılan hazırlıkları vardı.

GENEL
19 Ekim 2023 - 14:58
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Arıkan’dan Soru Önergesi: “Kayseri’de Deprem Sonrası Alınan Önlemler Merak Edilmekte”
SP Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan TBMM Meclis Başkanlığına Kayseri hakkında bir soru önergesi verdi. Arıkan Kayseri’nin deprem hazırlıkları ile ilgili sorularını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki’ye yöneltti.

Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan bugün TBMM Meclis başkanlığına bir soru önergesi verdi. Arıkan’ın gündeminde deprem ve Kayseri’de bu konularda yapılan hazırlıkları vardı.

“6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ve çevresinde etkili olan ve kamuoyu tarafından “Asrın Felaketi” olarak adlandırılan deprem sonrasında, deprem konusu Türkiye’nin ana gündemlerinden biri haline gelmiştir. Deprem şiddeti ve yapıların mevzuat aykırı yapılmasıyla depremin faturası büyük olmuş, yine bu tarihten sonra mevcut fay haritası sorgulanır hale gelmiştir.” şeklinde açıklamasına başlayan Arıkan, ardından deprem ve Kayseri arasındaki ilişkiye değindi:

“Depremden sonra Kayseri’de de az, orta veya ağır derecede hasar gören binalar olduğu tespit edilmiş ve afet bölgesi ilan edilmiştir. Hasarlı binaların tespiti ve bunlarla ilgili eylem planı henüz bilinmezken, bilim çevreleri ve kamuoyu tarafından Ecemiş, Sarız, Erkilet fayının hareketliliği tartışılmaktadır. Kayseri büyük bir depremde hasar almış, başka depremler ile de karşı karşıyadır. Bununla birlikte özellikle deprem sonrası alınan önlemler, yeni haritalandırmalar ve eylem planları bilinmemekte yapılan çalışmalar kamuoyu tarafından merak edilmektedir.”

 

Soruları ise 6 Şubat depreminden sonra Kayseri’de yapılan hazırlıklar ile ilgiliydi. Açıklamasında Ecemiş, Sarız ve Erkilet fayına değinen Arıkan, yeni fay haritasını sordu:

 

“6 Şubat depreminden sonra, Kayseri’nin yeni “fay haritası” hakkında ne gibi çalışmalar yapılmıştır? Bu fayların tahmini durumları ve tahmini riskleri hakkında en güncel rapor tarihi nedir? Güncel depremsellik ve risk haritaları mevcut mudur?”

 

Kahramanmaraş depreminden sonra sık sık gündeme gelen ve depremin etkisini artırdığı düşünülen “zemin sıvılaşması” da gündemindeydi: “Yapılan araştırmalar büyük bir depremde Kayseri şehir merkezinin bilhassa ova içerisinde kalan kesimlerinde sıvılaşma olaylarının yaşanabileceğini göstermektedir. Zemin sıvılaşması riski ile ilgili hangi çalışmalar yapılmıştır? Olası bir depremde zemin sıvılaşması beklenen bölgeler için hangi önlemler planlanmıştır?”

 

Diğer soruları ise şöyleydi:

 

· Kayseri’nin hasarlı bina tespit raporu nedir? Az, orta ve ağır derecede hasar gören binaların bilgisi mevcut mudur? Mevcutsa bu binalar hakkında bugüne kadar hangi işlemler yapılmış, ne gibi çalışmalar yürütülmüştür?

 

· Kayseri’deki kamu binalarında, okullarda, sanayi, üretim tesisi, baraj vb. stratejik ve lojistik yapılarda ne gibi deprem sonrası veya periyodik muayene işlemleri yapılmıştır? Bu gibi yapıların halihazırdaki durumu hakkında bir rapor bulunmakta mıdır?

 

· Özellikle 6 Şubat Depremlerini hisseden ve sonraki depremlerde büyük bir endişe yaşayan Kayserililerin, geçici bir süre için bağ, bahçe gibi yaşam alanlarına gitmek istemesi ancak trafikte yaşanan yoğunluk nedeni ile şehirde bir kaosun yaşandığı bilinmektedir. Bu durum göz önüne alınarak, afet durumunda ulaşım yollarının kullanılabilirliğini artırmak için ne gibi çalışmalar yapılmıştır?

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Festivalin İlk Kareleri Şanlıurfa’dan Dünyaya Açıldı!
Festivalin İlk Kareleri Şanlıurfa’dan Dünyaya Açıldı!
Kan Ver, Umut Ol: Çocuklara Nefes Oldular!
Kan Ver, Umut Ol: Çocuklara Nefes Oldular!
Dr. Murat Cahid Cıngı Anlatıyor: Kayseri’de Bilginin Devrimi Talas’ta Başladı
Dr. Murat Cahid Cıngı Anlatıyor: Kayseri’de Bilginin Devrimi Talas’ta...
Pınarbaşı Voleybol Turnuvasının Şampiyonu Karahacılı Oldu
Pınarbaşı Voleybol Turnuvasının Şampiyonu Karahacılı Oldu
Zekânın Yeni Savaşı Kayseri’de Başladı!
Zekânın Yeni Savaşı Kayseri’de Başladı!
Türk Kızılay Kayseri Şubesi, üç yeni mobil araca kavuştu
Türk Kızılay Kayseri Şubesi, üç yeni mobil araca kavuştu

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.