• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
13:37
İletişim Başkanlığı'ndan Yapay Zekada Yerli ve Milli Dönüşüm
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Atık plastikten ürettiği mobilya aksesuar ve malzemeleri 17 ülkeye ihraç ediyor
EKONOMİ
Yayınlanma: 29 Ağustos 2023 - 22:12
Güncelleme: 29 Ağustos 2023 - 22:12

Atık plastikten ürettiği mobilya aksesuar ve malzemeleri 17 ülkeye ihraç ediyor

Kayseri OSB'deki fabrikada kanepe, baza ve modüler mobilya gruplarının ihtiyaç duyduğu ayak, tekerlek ve kulp gibi ürünler plastik atıklardan üretiliyor - İşletme sahibi Yusuf Özkan: - "Görünümü güzel, keyif kaçırmayacak, göze batmayacak renkli, desenli ve dekoratif ürünler yaparak insanların hizmetine sunuyoruz"

EKONOMİ
29 Ağustos 2023 - 22:12
Güncelleme: 29 Ağustos 2023 - 22:12
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Atık plastikten ürettiği mobilya aksesuar ve malzemeleri 17 ülkeye ihraç ediyor
HAKAN CAN ŞAHİN - Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) plastik ve naylon atıkları geri dönüşüme kazandırarak bunlarla mobilya aksesuar ve malzemeleri üreten iş insanı Yusuf Özkan, 17 ülkeye yaptığı ihracatla yıl sonuna kadar ülke ekonomisine 1 milyon dolar katkı sunmayı hedefliyor.  

Yaklaşık 47 yıl önce babasıyla plastik bidon üretmeye ve satmaya başlayan Özkan, gelen talepler doğrultusunda 1988 yılında mobilya sektörüne yöneldi.

Özkan, 1980'li yıllarda ham maddesi gürgen olan mobilya ayaklarını hem işçilik maliyetini düşürmek hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmak için plastikten üretmeye başladı.

Bunun için OSB'de bulunan fabrikalardan her ay yaklaşık 50 ton plastik atık toplayan Özkan, 130 kişiyi istihdam ettiği fabrikasında bunları işleyerek kanepe, baza ve modüler mobilya gruplarının ihtiyaç duyduğu ayak, tekerlek ve kulp gibi ürünler üretti.

Bu ürünleri Rusya, İtalya, Hollanda, Ukrayna, Almanya, Romanya, Azerbaycan, Irak ve bazı Balkan ülkelerine ihraç eden Özkan, geçen yıl ülke ekonomisine 700 bin dolar girdi sağladı.

Özkan, bu yıl sonuna kadar 1 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyor.

Kayseri Plastik Sanayiciler Derneği (KAYPİDER) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Özkan AA muhabirine, aldıkları geri dönüşüm lisansı ile mobilya sektörüne yönelik hizmet verdiklerini söyledi.

Vatandaşlardan plastik, metal, kağıt ve cam atıkları yerinde ayrıştırmalarını ve geri dönüşüme göndermelerini isteyen Özkan, "Plastik algısı çok önemli. Kanserojen madde diyorlar, çevreyi kirleten plastik diyorlar fakat biz sektör olarak bu görüşlere katılmıyoruz çünkü doğayı ve tabiatı plastikler değil, insanlar kirletiyor. Biz naylon ambalajları ve tehlikeli atık olmayan malzemeleri endüstriye, ekonomiye kazandırmış oluyoruz. Biz bu malzemeleri ham madde haline getiriyor ve kullanıyoruz. Görünümü güzel, keyif kaçırmayacak, göze batmayacak renkli, desenli ve dekoratif ürünler yaparak insanların hizmetine sunuyoruz." ifadesini kullandı.

Özkan, topladıkları plastik atıkları ekonomiye kazandırdıklarını ve sektör olarak geri dönüşüme önem verdiklerini belirtti.

Ürettikleri ürünleri iç piyasada İzmir, Bursa, Trabzon, Antalya, Adana ve Mersin'e gönderdiklerini kaydeden Özkan, "Bine yakın kalıbımız var. Bu kalıplar vasıtasıyla sektöre hizmet veriyoruz. Aynı zamanda 17 ülkeye ihracatımız var. Tabii ki piyasa şartlarına göre bunlar yoğunluk kazanıyor. Ülke bazında değişebiliyor. Yoğun olarak Rusya, İtalya, Balkanlar ve Hollanda gibi ülkelere çalışıyoruz." dedi.


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayseri'de İstihdam Çıkmazı: Gençler Nitelik ve Deneyime Takılıyor
Kayseri'de İstihdam Çıkmazı: Gençler Nitelik ve Deneyime Takılıyor
Kayserililerin Kökeni Bakın Hangi Hikayede Anlatılıyor?
Kayserililerin Kökeni Bakın Hangi Hikayede Anlatılıyor?
Şok Gerçek! Dijital Çağ Dilimizi Sessizce Yok Ediyor
Şok Gerçek! Dijital Çağ Dilimizi Sessizce Yok Ediyor
Arıkan’dan Sert Çıkış: “Fetih Ruhu Sadece Ayasofya’yı Açmakla Geri Gelmez!”
Arıkan’dan Sert Çıkış: “Fetih Ruhu Sadece Ayasofya’yı Açmakla...
İletişim Başkanlığı'ndan Yapay Zekada Yerli ve Milli Dönüşüm
İletişim Başkanlığı'ndan Yapay Zekada Yerli ve Milli Dönüşüm
Gölbaşı Belediyesi 3. Geleneksel Sünnet Şöleni yapıldı
Gölbaşı Belediyesi 3. Geleneksel Sünnet Şöleni yapıldı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.