Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı açıklamada, uzman erbaşlar ile sözleşmeli er ve erbaşlara yönelik yeni bir düzenleme üzerinde çalışıldığını duyurdu.
Bakan Güler, 7 yıllık hizmet süresini tamamladıktan sonra görevinden ayrılan personelin, kamu kurumlarında memur olarak istihdam edilebilmesine imkân sağlayacak bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Düzenlemenin, görev süresini tamamlayan personelin mesleki ve sosyal hayata uyumunu kolaylaştırmayı amaçladığı ifade edildi.
Söz konusu çalışmanın hayata geçirilmesiyle birlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan ve belirlenen süreyi doldurarak ayrılan personelin kamuda istihdam edilmesinin önünün açılması hedefleniyor.
Buse Yıldız




