• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:18
Tüketici Güveninde Sınırlı Artış: Endeks 85,5’e Yükseldi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Bakan Kacır: Hedefimiz, Malatya'nın kuru kayısı ihracat gelirini 2 milyar dolar seviyesine çıkarmak
EKONOMİ
Yayınlanma: 09 Ağustos 2023 - 15:23
Güncelleme: 09 Ağustos 2023 - 15:23

Bakan Kacır: Hedefimiz, Malatya'nın kuru kayısı ihracat gelirini 2 milyar dolar seviyesine çıkarmak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Malatya'mızın kayısıdan elde ettiği yaklaşık 650 milyon dolara erişen bir ihracat geliri var ama hedefimiz, bunu hızla 2 milyar dolar seviyesine çıkarmak." dedi.

EKONOMİ
09 Ağustos 2023 - 15:23
Güncelleme: 09 Ağustos 2023 - 15:23
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Kacır: Hedefimiz, Malatya'nın kuru kayısı ihracat gelirini 2 milyar dolar seviyesine çıkarmak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Malatya'nın kuru kayısı ihracatını artırmak istediklerini belirterek, "Malatya'mızın kayısıdan elde ettiği yaklaşık 650 milyon dolara erişen bir ihracat geliri var ama hedefimiz, bunu inşallah hızla 2 milyar dolar seviyesine çıkarmak." dedi.  

Malatya'da Dünya Kayısı Ticaret Merkezi'ni ziyaret eden Kacır, burada yaptığı konuşmada, depremler sonrası Malatya'nın sanayi, üretim, istihdam ve ihracatını hızla ayağa kaldırmak için büyük gayret içinde olduklarını söyledi.

Bu anlamda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının çaba gösterdiğini belirten Kacır, şöyle konuştu:

"Dört koldan, KOSGEB eliyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mızın yatırım teşvikleriyle kurduğumuz yeni sanayi bölgeleri, sanayi siteleriyle ve aynı zamanda bölgesel kalkınma projeleriyle Allah'ın izniyle Malatya'mızı ve tüm deprem bölgemizi hızla ayağa kaldıracak, bu bölgede çarkların hızla yeniden dönmesini sağlamaya dönük adımlarımızı atıyor olacağız. Bu içinde bulunduğumuz merkez bizim için çok önemli. Zira Malatya'nın ticaretinde, Malatya'nın ekonomisinde kayısının çok özgün, özel bir yeri var. Malatya'mızın kayısıdan elde ettiği yaklaşık 650 milyon dolara erişen bir ihracat geliri var ama hedefimiz, bunu inşallah hızla 2 milyar dolar seviyesine çıkarmak. Bunun için daha fazla ticaretin imkanlarını, AR-GE imkanlarını, ihracat imkanlarını geliştirmeliyiz."

Bakan Kacır, Dünya Kayısı Ticaret Merkezi'nde firmaların araştırma ve geliştirme imkanı olacağını dile getirerek şunları kaydetti:

"Toplam 300 bin metrekarelik bir ticari kompleksten bahsediyoruz. Kayısı Dünya Ticaret Merkezi, bunun 12 bin metrekarelik alanını oluşturuyor. Aynı zamanda kuru kayısı, lisanslı depolama merkezi yine önemli bir yatırımımız. Kuru kayısının arz süresini uzatmak için lisanslı depolama çalışmalarını çok önemli, çok değerli görüyoruz. Bu anlayışla 5 bin ton kapasiteli, 13 milyon avroluk bir depolama yatırımını da yine bölgede gerçekleştirmiş olduk. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak özellikle Büyükşehir Belediyemizin öncülük ettiği bu yatırımlara destek vermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. İnanıyoruz ki deprem bölgemizi ayağa kaldıracak olan, istihdama, üretime, yatırıma, ihracata dönük adımlardır. İnşallah önümüzdeki dönemde bu adımlarımızı hızlandıracağız. Bölgeyi hem yeni sanayi alanlarıyla buluşturacağız hem yıkılan ya da ağır hasar görmüş sanayi sitelerimizi yeni sanayi siteleriyle ikame edeceğiz."

Sanayici ve KOBİ'lere destek sağlamaya devam edeceklerini vurgulayan Kacır, "Önümüzdeki dönemde 450 milyon dolarlık bir Dünya Bankası kaynağını hızla sahaya yansıtacağız. KOBİ'lerimize uygun koşullarda temin edecekleri bir finansman imkanı sunmuş olacağız." diye konuştu.

Bakan Kacır, kentteki temasları kapsamında AK Parti ve MHP il başkanlıklarını ziyaret etti, partililerle görüştü.

Kent merkezindeki Kuyumcular Çarşısı'na da giden Kacır, burada esnafla sohbet etti.

  Muhabir: Okan Coşkun,Volkan Kaşik


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Selçuk Mahallesi’ndeki Diş Hastanesi Tamamlandı
Selçuk Mahallesi’ndeki Diş Hastanesi Tamamlandı
Mahmut Arıkan TBMM Grup Toplantısında Konuştu
Mahmut Arıkan TBMM Grup Toplantısında Konuştu
KTO Başkanı Gülsoy’dan 23 Nisan Mesajı
KTO Başkanı Gülsoy’dan 23 Nisan Mesajı
Köşkte Ağaç Katliamı: Onlarca Çam Kesildi
Köşkte Ağaç Katliamı: Onlarca Çam Kesildi
Gastro Kayseri Derneği TUGAFED'e Resmen Üye Oldu
Gastro Kayseri Derneği TUGAFED'e Resmen Üye Oldu
Tekirdağ'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Tekirdağ'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.