• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
10:32
Özgür Özel yeni partiyi bugün resmen kuruyor
10:23
Bu Hata Altını Hurdaya Çeviriyor!
10:15
ABD'den 60 Ülkeye Yeni Gümrük Vergisi!
10:06
Zincir Marketlerde Satılan Peynir Toplatıldı! Bakanlıktan İmha Kararı
09:58
Motorine Dev Zam Geliyor! Litre Fiyatı 80 TL Sınırına Dayandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Bakan Karaismailoğlu: Şimdi yüzde 65'i demir yolu ağırlıklı yatırım dönemine girdik
EKONOMİ
Yayınlanma: 06 Ekim 2022 - 22:47
Güncelleme: 06 Ekim 2022 - 22:50

Bakan Karaismailoğlu: Şimdi yüzde 65'i demir yolu ağırlıklı yatırım dönemine girdik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "20 yıldır yatırımlarımızın yüzde 65'i kara yolu ağırlıklıydı, şimdi artık yüzde 65'i demir yolu ağırlıklı bir yatırım dönemine girdik." dedi.

EKONOMİ
06 Ekim 2022 - 22:47
Güncelleme: 06 Ekim 2022 - 22:50
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bakan Karaismailoğlu: Şimdi yüzde 65'i demir yolu ağırlıklı yatırım dönemine girdik
Yeditepe Üniversitesi akademik yılı açılış törenine katılan Karaismailoğlu, burada yaptığı sunumda, Bakanlığın bugüne dek yaptığı çalışmalar ve gelecek dönem hedefleri hakkında bilgi verdi, 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı çerçevesinde planlanan çalışmaları anlattı.  

Karaismailoğlu, tüm çalışmaları mobilite-lojistik-dijitalleşme odağında gerçekleştirdiklerini, yatırımları gelecek öngörüleri doğrultusuna yaptıklarını söyledi.

Dünya nüfusunun yüzde 50'sinin şu an kentlerde yaşadığını ifade eden Karaismailoğlu, 2050'ye gelindiğinde bu rakamın yüzde 70'lere varacağını, dünya ekonomisinin de yüzde 90'dan fazlasının yine kentsel alanlarda üretileceğini belirtti.

Bu durumun dünyada getireceği duruma dikkati çeken Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"2020-2050 yılları arasında ulaşıma olan talep tam iki katına çıkacak. Biz de bunun için planlamalarımızı yapıyoruz. Mobiliteyi etkileyen faktörler var. Bu faktörler, bizim planlamalarımızda esas aldığımız önlemler. Dünyada farklı değişimler oluyor, yaşam şekillerimiz, ulaşım sistemlerimiz değişiyor. Burada da mobiliteyi etkileyen faktörler ortaya çıkmaya başlıyor. Özellikle bundan sonraki hayatımızda ulaşım sisteminde emisyon bizim hayatımızın bir parçası ve emisyonu azaltmak en büyük görevlerimizden bir tanesi. Şehirleşme artıyor, şehirleşmedeki sıkıntıların çözümlerini de bulup onları da hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor.

Sürdürülebilirlik önemli, karbon emisyonunun azaltılması en büyük faktörlerden bir tanesi. Yeni nesil mobilite araçlar, bağlantılı otonom-paylaşımlı araçlar bundan sonra sürekli gündemimizde olacak. Akıllı ulaşım sistemleri, nesneler arası etkileşim, verimliliğin ve güvenliğin artırılması da sürekli gündemimizde olmaya devam edecek. Kentsel hareketlilik arttıkça yeni nesil ulaşım ve sürdürülebilirlik önlemlerine olan ihtiyaçlar da artıyor. Bu da planlamalarımız arasında yer alıyor."

"Demir yolları bizim için çok kıymetli" Adil Karaismailoğlu, gelecekte ulaşımı etkileyecek ana trendler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Ulaşımın, diğer sektörler arasında en çok hava kirliliğine sebep olan ikinci sektör olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, bu nedenle emisyon azaltımının planlarında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Türkiye'nin dünyadaki coğrafi konumunun önemine dikkati çeken Karaismailoğlu, coğrafi konumun avantajlarını fırsata çevirmek için önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Türkiye'nin dünya ticaretinden aldığı payı artırmak için yapılan çalışmalara değinen Karaismailoğlu, ticaret koridorlarında Türkiye'nin payını artırmak için önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Marmara Bölgesi, İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'de yapılan yatırımlar hakkında katılımcılara bilgi veren Karaismailoğlu, "Demir yolları bizim için çok kıymetli. Son 20 yıldır özellikle kara yolu ağı ile ilgili özenli yatırımlar yaptık. Çünkü kara yollarında oldukça eksiğimiz vardı, onu önemli bir seviyede tamamladık. Şu anda da demir yolu ağırlıklı bir yatırım dönemine girdik. Son 20 yıldır yatırımlarımızın yüzde 65'i kara yolu ağırlıklıydı, şimdi artık yüzde 65'i demir yolu ağırlıklı bir yatırım dönemine girdik. Kapıkule'den hızlı trene binen bir vatandaşımız kesintisiz olarak önümüzdeki 4 yıl içerisinde Gaziantep'e kadar veya Sivas'a kadar hızlı trenle geçmiş olacak." ifadelerini kullandı.

"2023 yılı 5G için başlangıç yılı olacak" Dijitalleşme ve haberleşmenin dünyada artık vazgeçilmez sektörler olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, 2021 yılında 89 milyon mobil abone sayısına ulaşıldığını bildirdi.

Karaismailoğlu, 5G ve 6G ile birlikte yatırımların ve kapasitenin artacağını belirterek, dijitalleşmenin önemli bir parçası olan uydu ve uzay çalışmalarında da Türkiye'nin önemli mesafe aldığını söyledi.

5G teknolojisine hızlı şekilde çalıştıklarına işaret eden Karaismailoğlu, "Özellikle 5G altyapısını, yerli ve milli yapmak için hem özel sektör hem devlet kurumları olarak önemli çalışmaların içerisindeyiz. 2023, 5G için başlangıç yılı olacak." dedi.

Karaismailoğlu, dünya nüfusunun yüzde 65'inin internet kullandığına dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye nüfusunun yüzde 83'ü internet kullanıyor. Dünya nüfusu ortalamasının çok çok daha üzerindeyiz. Bu da bizim avantajlarımızdan bir tanesi. Önümüzdeki yıllarda 5G olmazsa olmaz iletişim teknolojilerimizden biri olacak. e-devlet, dünyanın en başarılı projelerinden bir tanesi. Şu an 56 milyon vatandaşımız e-devlet'i kullanıyor. Çoğu ülke, e-devlet altyapısıyla ilgili Türkiye'ye gelip bilgi alıp kendi ülkelerinde bu dijital altyapıyı kullanmak için fikirlerimizden ve tecrübelerimizden faydalanıyor. Toparlamak gerekirse, son 20 yılda 183 milyar dolarlık yatırım yaptık."

Şu ana dek tamamlanan projeler hakkında bilgi veren Karaismailoğlu, tüm Türkiye'de projelerin hız kesmeden süreceğini bildirdi.

Karaismailoğlu, 2053 yılında taşıt sayısı, nüfus, istihdam, yük, yolcu sayısı gibi kalemlerde yaşanacak artışa dikkati çekerek, "Biz de yatırım planlarımızı tüm bu öngörüler ışığında planladık. 2053 yılına kadar 197,9 milyar dolarlık bir yatırım öngörüyoruz. Bu yatırımın milli gelire faydası 1 trilyon dolar, üretime 2 trilyon dolar, istihdama da 27,7 milyon kişi olarak gerçekleşecek. Bugünden tüm bunların çalışmalarına da başladık." dedi.

  Muhabir: Fatma Eda Topcu


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Ahbap Derneği Soruşturmasında 6 Ünlü İsim İfadeye Çağrıldı
Ahbap Derneği Soruşturmasında 6 Ünlü İsim İfadeye Çağrıldı
Başkan Büyükkılıç’tan 24 Temmuz Mesajı: “Basın Özgürlüğü Doğru ve Tarafsız Habercilikle Güçleniyor”
Başkan Büyükkılıç’tan 24 Temmuz Mesajı: “Basın Özgürlüğü...
Kayseri'nin Potansiyeli KAŞE Verileriyle Masaya Geldi
Kayseri'nin Potansiyeli KAŞE Verileriyle Masaya Geldi
Özgür Özel yeni partiyi bugün resmen kuruyor
Özgür Özel yeni partiyi bugün resmen kuruyor
Bu Hata Altını Hurdaya Çeviriyor!
Bu Hata Altını Hurdaya Çeviriyor!
Futbolu bırakan Arda Turan, yeni hedeflerini anlattı: Bir ekol hocası olmak istiyorum
Futbolu bırakan Arda Turan, yeni hedeflerini anlattı: Bir ekol hocası olmak istiyorum

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.