• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
14:05
Vali Çiçek: Trafik Kazalarında Ölüm Oranları Yüzde 60 Geriledi!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Başkan Acar: ''2016 Ataması Müdür Arkadaşlarımızın Mağduriyeti Giderilmelidir''
GENEL
Yayınlanma: 28 Haziran 2022 - 14:32

Başkan Acar: ''2016 Ataması Müdür Arkadaşlarımızın Mağduriyeti Giderilmelidir''

EBS Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar yaptığı açıklamada, “2016 ataması müdür arkadaşlarımızın mağduriyeti giderilmelidir.

GENEL
28 Haziran 2022 - 14:32
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Acar: ''2016 Ataması Müdür Arkadaşlarımızın Mağduriyeti Giderilmelidir''
Bundan sonra öncelikle üyelerimiz adına mağduriyet oluştuğundan buna muhatap olan üyelerimiz adına konunun takipçisi olunacak, yargıya başvuru dahil hukuki her türlü imkan kullanılacak, tüm süreçler işletilecektir.” dedi.
Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Yönetimi ve atama mağdurları öğretmenler, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. EBS Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar’ın açıklamaların ardından EBS Bursa 1 Nolu Şube yönetimi konuya ilişkin talep dilekçelerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletti.
2016 yılı idareci görevlendirme sürecinde o günün mevcut mevzuatına göre görevlendirilen okul müdürlerinin görevlendirmeleri mahkeme kararıyla iptal edildiğinin altını çizen Başkan Acar şu açıklamayı yaptı, “İl Milli Eğitim Müdürlüğünüz tarafından 2016 yılında açılan yönetici atama duyusuna, bir kısmı ilk defa, bir kısmı da ikinci 4 yıllığına görev uzatımı için başvurmuş ve 24-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılmış olan okul müdürlüğü sözlü sınavına katılarak başarılı olmuş ve okul müdürü olarak duyuruda yer alan okullara arkadaşlarımız 4 yıllığına görevlendirilmiştir.  Sözlü sınavda başarısız olmuş iki müdür adayının Danıştay 2. Dairesinde 2016 yılında dava açarak, sözlü sınavda Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi alanında soru sorulmadan sınav yapıldığı gerekçesiyle, aslında sorulan sorular arasında o alanda da sorular adaylara sorulmuş olmasına rağmen, 24-26.05.2016 tarihleri arasında yapılmış olan Bursa ilindeki müdürlük sözlü sınavlarının yürütmesinin durdurulması ve iptalini  talep etmişlerdir.” dedi.
 
ACAR, “KARARIN İDARE TARAFINDAN EKSİK VE HATALI UYGULANDIĞI ORTADADIR”
Acar açıklamalarına şöyle devam etti, “Danıştay 2.Dairesi tarafından yapılan değerlendirme ile 2018 yılında ilk önce yapılan müdür görevlendirmeleri ile alakalı yürütmeyi durdurma kararı verilmiş, ardından 08.11.2021 tarihinde Danıştay tarafından her iki dosyada da iptal kararı verilmiştir. Danıştay tarafından her iki dosyada yönetmelikteki eksik düzenleme yönünden yaptığı değerlendirmesine karşılık, daha sonradan yapılan yönetmelik düzenlemesi ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi konusunun sözlü sınav konuları arasına müstakilen eklenmesi nedeniyle karar verilmesine yer olmadığına yönelik karar verilmiştir. Danıştay 2.Dairesi tarafından 2018 yılında verilmiş olan yürütmeyi durdurma kararı sonucunda 2016 ataması müdürler görevden alınmış, eski görev yerlerine iade edilmiş, ancak hukuki sürecin Danıştay’da devam etmesi gerekçesiyle, görevden alındıkları okul müdürlüklerine vekaleten görevlendirmeleri yapılmıştır. Bu görevlendirmeler Danıştay’ın ilgili konudaki kararı gerekçesiyle yapılmış ve bugüne kadar sürdürülmüş, her 6 ayda bir vekalet görevleri yenilenmiştir. Bu süreçte de yargılamayla ilgili olarak üst mahkemede temyiz edilen kararın onandığı bilgisi olmakla beraber, resmi yolla ilgililere henüz tebliğ edilmemiştir. Fakat gelinen aşamada bugün itibariyle Bursa il milli eğitim müdürlüğünün bu yaz döneminde yapacağı ilk defa yönetici görevlendirme sürecinde, ilgili okullar münhal gösterilmiş, herkese açık hale getirilerek müdürlük kadrosu boş olan okulların ilan listesine eklenmişlerdir. Böylece 2018’den bu yana devam eden vekaleten görevlendirmeler yeni ilk defa müdür görevlendirme süreciyle sona ermiştir. Danıştay tarafından her ne kadar 2016 Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdürlük Görevlendirme Sözlü Sınavları hakkında ilk önce yürütmeyi durdurma daha sonar da iptal kararı verilmiş ise de Danıştay 2. Dairesi tarafından verilmiş olan yargı kararın idare tarafından eksik ve hatalı uygulandığı ortadadır.”
 
“MAĞDUR ARKADAŞLARIMIZIN YENİDEN SINAVA ALINMALARI GEREKMEKTEDİR”
“Şöyle ki; İdare Hukukunda ve idari yargıda yürütmeyi durdurma ve iptal kararları niteliği itibarıyla geriye yürüyen ve hakkında yürütmeyi durdurma ya da iptal kararı verilen idari işlemi ilk tesis edildiği andan itibaren hukuk aleminden kaldıran kararlardır. Yürütmeyi durdurma ve iptal kararının tam olarak uygulanması için, yürütmeyi durdurma ve iptal kararının gerekçelerine göre işlem tesis edilerek yargı kararının uygulanması gerekmektedir. 2016 ataması müdür arkadaşlarımızın haklarında görevden alma işlemine dayanak yapılan Danıştay 2.Dairesinin yukarıda anılan kararlarının gerekçeleri “sözlü sınavda Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi” konusunun yer almamasıdır. Yürütmeyi Durdurma ve İptal kararının gerekçesi bu olduğuna göre, ilgili arkadaşlarımız, belirlenecek bir günde tekrar sözlü sınava çağrılarak eksik konu da sınav konuları arasına eklenerek yeniden sözlü sınava alınmaları gerekmektedir. İptal edilen sınavdan sonra yönetmeliğin değişmesi sözlü sınav yanında ayrıca yazılı sınavın eklenmesi ise 2016 ataması arkadaşların durumumu etkilememektedir. Bunun nedeni ise yürütmeyi durdurma ve iptal kararlarının özelliği gereği geriye yürümesi ve işlemi tesis edildiği andan itibaren yürürlükten kaldırması nedeniyle, işlemin tesis edildiği tarihteki mevzuata göre yürütmeyi durdurma ve iptal kararlarının gereklerinin yerine getirilmek zorunda olunmasıdır. Ayrıca tebliğ edilme tamamlanmadan, görevlendirildikleri bu kurumlarda müdür olarak çalışan arkadaşlarımızın okulları 2022 ilk defa yönetici görevlendirme duyuru listesine konulması süreç açısından yeni sıkıntılar doğuracağından listeden çıkarılmalıdır.”
 
“HUKUKİ HER TÜRLÜ İMKAN KULLANILACAK TÜM SÜREÇLER İŞLETİLECEKTİR”
Başkan Acar son olarak şunları söyledi, “Bu gerekçelerle, ilgili müdür arkadaşlarımızın okulları öncelikle 2022 Müdürlük duyuru listesinden çıkarılmalıdır.  Akabinde de Danıştay 2.Dairesi’nin kararları gereğince 2016 yılında geçerli yönetmelik hükümleri uygulanarak Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi konusu da sözlü sınav konuları arasına eklenerek yeniden sözlü sınava alınarak mağduriyet giderilmelidir;  ilk defa müdür olanlar ile şayet varsa 2016 yılı öncesi yürüttüğü müdürlük görevi dolayısıyla kazandıkları müktesep hakları olanlar,  o günkü mer’i yönetmeliklere göre yeniden görevlendirilme yapılmasına karar verilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde mağduriyetler katlanacaktır.  Bundan sonra öncelikle üyelerimiz adına mağduriyet oluştuğundan buna muhatap olan üyelerimiz adına konunun takipçisi olunacak, yargıya başvuru dahil hukuki her türlü imkan kullanılacak, tüm süreçler işletilecektir. Bu minvaldeki talep dilekçelerimizi de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze verdik.
 
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kartal Kavşağı Müjdesiyle Gelen Trafik Uyarısı!
Kartal Kavşağı Müjdesiyle Gelen Trafik Uyarısı!
Vali Çiçek: Trafik Kazalarında Ölüm Oranları Yüzde 60 Geriledi!
Vali Çiçek: Trafik Kazalarında Ölüm Oranları Yüzde 60 Geriledi!
Hacılar Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü 1 Yaralı
Hacılar Yolunda Feci Kaza: 1 Ölü 1 Yaralı
Kayseri’de 830 Gram Esrar Ele Geçirildi
Kayseri’de 830 Gram Esrar Ele Geçirildi
Çopuroğlu: “Fiyatlarda Öngörülebilirlik Şart”
Çopuroğlu: “Fiyatlarda Öngörülebilirlik Şart”
Alfa Romeo Tonale, Kayseri’lilerle Buluştu
Alfa Romeo Tonale, Kayseri’lilerle Buluştu

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.