Recep Bağlamış, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ve Gazeteci Murat Metiner’in moderatörlüğünde, Kayseri televizyon ve radyolarının ortak Canlı Yayın konuğu oldu. Program, şehrin medya tarihindeki ilk ortak canlı yayın olma özelliğini taşıdı.
Bağlamış, Kayseri Ticaret Borsası’nın yürüttüğü projeleri ve yatırımları anlatırken, Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi’nin Kayseri’nin tarımsal üretim vizyonunu değiştirecek stratejik bir yatırım olduğunu belirtti. Proje ile yılın 12 ayı üretim yapılacağını, üreticilerin gelirinin artacağını ve bölgesel istihdamın güçleneceğini vurguladı.
Başkan ayrıca, Kocasinan ilçesindeki Hububat ve Çekirdek Merkezi’nin 64 dükkândan oluştuğunu ve ORAN ile Kocasinan Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirildiğini ifade etti. İç Anadolu’nun en büyük ve modern canlı hayvan borsası ve pazar yeri hakkında bilgi veren Bağlamış, 50 milyon TL yatırım bedeliyle 30 bin metrekare alana kurulu tesisin alıcı ve satıcılar için büyük önem taşıdığını aktardı.
Et ve et ürünleri Ar-Ge Merkezi’nin ülke çapında bir ilk olduğunu vurgulayan Bağlamış, merkezin ürün kalitesini artırmayı, yenilikçi çözümler geliştirmeyi ve üniversitelerle iş birliği yapmayı amaçladığını söyledi. Ayrıca Buğdaylı’da kurulacak 30 bin ton kapasiteli lisanslı depo ile Kayseri’nin tarım ticaretinde lider bir şehir olacağını belirtti.
Bağlamış, sosyal sorumluluk projelerine de değinerek, ERVA Spor Okulu’nun gençlerin yanında olmaya devam edeceğini ve 2025’te Kayseri Ticaret Borsası’nın işlem hacminin 46 milyar TL’ye ulaşarak yaklaşık yüzde 40 artış sağladığını ifade etti. Seçim ve adaylık konusundaki soruya ise, seçim takviminin henüz netleşmediğini ve yeni dönemde de hizmet etmek istediğini belirtti.
Program, Kayseri kamuoyunda yoğun ilgi ve etkileşim aldı.
Musa Yusuf Işık




