• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
16:21
Tanju Özcan Hakkındaki Soruşturmada Yeni Tutuklama Kararı
15:57
Berlin Raporunda Türkiye Detayı: MİT Faaliyetleri Mercek Altında
12:57
Bodrum’dan Ayder’e Kritik Karar: Doğal Sit Alanları Yeniden Belirlendi
11:59
Emekli Zammında Kritik Hesap! Ek Ödemeler De Değişecek
11:41
TOGG’dan Sürpriz Hamle! Limuzin Modeli
10:18
Kayseri Üniversitesi’ne “Spor Dostu Kampüs” Unvanı
10:07
Altın Yeniden Yükselişe Geçti!
09:48
CHP Kayseri’de "Atama" Krizi: İl Başkanı Gözbaşı’ndan Sert Tepki!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Başkan Büyükkılıç, Kültepe'de 76'ncı yıl kazı çalışma sezonunu başlattı
GENEL
Yayınlanma: 10 Haziran 2024 - 08:25

Başkan Büyükkılıç, Kültepe'de 76'ncı yıl kazı çalışma sezonunu başlattı

Kültepe Kaniş-Karum’da yeni kazı çalışması sezonunda Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ile buluşan ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kazılarda iş birliklerinin devam ettiğini dile getirdi.

GENEL
10 Haziran 2024 - 08:25
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Büyükkılıç, Kültepe’de 76’ncı yıl kazı çalışma sezonunu başlattı
 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 7 bin yıla yaklaşan tarihi ile 75 yılı aşkın zamandır süren Kültepe kazılarında yeni kazı çalışması sezonunun başlangıcında ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Büyükkılıç, ziyarette kazı çalışmalarının 76’ncı yılında kazı çalışması da yaparak, yeni kazı sezonunu başlattı.

Kültepe Kaniş-Karum’da yeni kazı çalışması sezonunda Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ile buluşan ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kazılarda iş birliklerinin devam ettiğini dile getirdi. Kültepe kazı çalışmaları sezonu başlangıcında konuşan Büyükkılıç, söz konusu bu mirasa sahip çıkma yönünde irade göstereceklerine işaret ederek, şunları aktardı: “Kültür Bakanlığımızla değişik kazılarla ilgili iş birliğimiz devam ediyor. Bunlardan yine en önemlilerinden birisi UNESCO’nun burada tabi ki listesine girmiş olan Kültepe kazıları. Bu bölgedeki hocamızın da vurguladığı gibi 75 yıldır yapılan çalışmalar, yine dönem itibariyle, sezon itibariyle devam ediyor. İnşallah buradan çıkan ürünleri de hem ülkemizden hem yurt dışından olanları da temin etmek suretiyle müzemizde sergilenmesini sağlayacağız. Ticaretin, ekonominin, sosyal içerikli çalışmaların, yasalarının yazıldığı dönemleri, insanlık tarihine kazandıracağız. Bu mirasımıza da sahip çıkma yönünde irade göstereceğiz. Emeği geçenlere, başta Fikri hocam olmak üzere teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Kültür Bakanlığımızın burada vermiş olduğu fırsata ve tabi ki desteğe de ayrıca teşekkür ediyoruz.”

75 yıldır devam eden Kültepe kazılarının 76’ncı yılına başladıklarını ifade eden Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ise Başkan Büyükkılıç sayesinde bu sene kazı çalışmalarına başlamış olduklarını kaydederek, “Kültepe kazılarının 76’ncı sezonuna geldik. Bu sene kazılara henüz başlamış durumdayız ve başkan beyin sayesinde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin sayesinde ilk çalışmalarımızı yapıyoruz. Sanıyorum yine yılsonuna kadar buradayız” dedi.


Gerçekleştirdikleri çalışmaların tüm Yakın Doğu’nun, Ortadoğu’nun tarihine ışık tutan nitelikte olduğuna değinen Kulakoğlu, şunları söyledi: “Yaptığımız çalışmalar aslında gerçekten Kayseri’nin değil, tüm Anadolu’nun değil, tüm Yakın Doğu’nun, Ortadoğu’nun tarihine ışık tutan kazılar, çalışmalar bunlar ve bizim bu yıl ki hedefimiz de yine, bizim arkamızda gördüğümüz büyük anıtsal saray yapıları var. Yani günümüzden 5 bin yıl öncesine tarihlenen saray yapıları var. Onları araştırmak ve bu araştırma sırasında tabi ki daha erken tabakalara da gitmeyi planlıyoruz. Yani Kültepe’nin ve Kayseri’nin tarihini daha erkene çekmeye çalışıyoruz. Ve tabi ki bu konuda bize destek veren başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne, sayın başkanın şahsında çok teşekkürlerimi sunuyorum.”

Başkan Büyükkılıç, Kazı Çalışması Yaptı


Kültepe Kaniş-Karum Höyüğü Kazı Çalışmaları Sezonu başlangıcında Başkan Büyükkılıç, eline kazma ve fırçayı alarak kazı çalışması gerçekleştirdi. Toprak altında kalmış tarih hazinesi bir kalıntıyı ortaya çıkaran Büyükkılıç, çalışmalarda ekip üyeleri ile sohbet ederek, onlara başarılar ve kolaylıklar diledi.

Başkan Büyükkılıç’a ziyaretinde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Ali Hasdal ile daire başkanları da eşlik etti.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Cıngı'dan YKS Adaylarına Tavsiye: Meslek Yüksekokullarını Tercih Edin
Cıngı'dan YKS Adaylarına Tavsiye: Meslek Yüksekokullarını Tercih...
Vali Gökmen Çiçek'ten Gençlik ve Spor Yatırımlarına Yakın Takip
Vali Gökmen Çiçek'ten Gençlik ve Spor Yatırımlarına Yakın Takip
Tanju Özcan Hakkındaki Soruşturmada Yeni Tutuklama Kararı
Tanju Özcan Hakkındaki Soruşturmada Yeni Tutuklama Kararı
Apple’dan iPhone 18 İçin Devrim Gibi Karar: RAM Kapasitesi Artıyor
Apple’dan iPhone 18 İçin Devrim Gibi Karar: RAM Kapasitesi Artıyor
Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı İçin “Doğal Taş” Dönüşümü Başlıyor
Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı İçin “Doğal Taş” Dönüşümü...
Oyuncu Burcu Biricik karnı burnundaki son halini paylaştı
Oyuncu Burcu Biricik karnı burnundaki son halini paylaştı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.