Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrin uluslararası spor vizyonu doğrultusunda Estonya’nın başkenti Tallinn’de önemli temaslarda bulundu.
Büyükkılıç, Türkiye Cumhuriyeti Tallinn Büyükelçisi Başak Türkoğlu’nu makamında ziyaret ederek, Kayseri’nin “Dünya Spor Başkenti” unvanı için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Oldukça samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, Kayseri’nin spor altyapısındaki gelişmeler, ev sahipliği yaptığı uluslararası organizasyonlar ve spor diplomasisindeki rolü üzerine değerlendirmeler yapıldı.
“Kayseri’yi Sporun Dünya Sahnesine Taşımakta Kararlıyız”
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, şu ifadeleri kullandı:
“Kayseri’nin spor tesislerini, spora verdiği önemi ve başarılarını paylaşmak, ayrıca Dünya Spor Şehri unvanı için resmi müracaatımızı gerçekleştirmek üzere Estonya’dayız. Sayın Büyükelçimiz Başak Türkoğlu’na misafirperverliği için teşekkür ediyorum.”
Büyükelçi Türkoğlu ise Kayseri’nin spor alanındaki uluslararası başarılarının ve vizyonunun Türkiye adına gurur verici olduğunu belirtti.
Kayseri, Sporla Markalaşan Bir Dünya Şehri Olma Yolunda
Son yıllarda Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen modern spor tesisleri, ev sahipliği yapılan ulusal ve uluslararası turnuvalar şehri sporun merkezi haline getirdi.
2024 yılında “Avrupa Spor Şehri” unvanı ve “Altın Bayrak” ödülünü kazanan Kayseri, şimdi de gözünü “Dünya Spor Başkenti” unvanına çevirdi.





