• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
17:20
Chp’de İlk İstifa! Murat Bakan Yeni Parti Yolunda
09:58
Özgür Özel'den Gündem Olan "Sıra Size de Gelecek mi?" Yanıtı
09:31
2026 YKS Sonuçları Açıklandı! İşte Üniversite Tercih Tarihleri ve Birinciler
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. YEREL HABERLER
  3. Başkan Şengül İki Yılı Anlattı: Develi'de Büyük Dönüşüm
YEREL HABERLER
Yayınlanma: 04 Şubat 2026 - 14:54

Başkan Şengül İki Yılı Anlattı: Develi'de Büyük Dönüşüm

Develi Belediye Başkanı Adem Şengül, iki yılda yapılan hizmetlerle Develi’nin artık göç veren değil, göç alan bir ilçe haline geldiğini söyledi.

YEREL HABERLER
04 Şubat 2026 - 14:54
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkan Şengül İki Yılı Anlattı: Develi’de Büyük Dönüşüm

Develi Belediye Başkanı Adem Şengül, göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmalar ve önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan projelere ilişkin kapsamlı açıklamalarda bulundu. Şengül, Develi’nin 22 merkez ve 55 kırsal olmak üzere toplam 77 mahalleden oluştuğunu belirterek, ilçenin Anadolu’nun parlayan yıldızlarından biri haline gelmesi için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

 

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nin ardından 14 bin 523 oyla göreve geldiklerini hatırlatan Başkan Şengül, kendisini yalnızca oy verenlerin değil, 70 bin Develilinin belediye başkanı olarak gördüğünü vurguladı. Şengül, ayrım yapmadan, tevazu ve samimiyetle hizmet etmeyi ilke edindiklerini söyledi.

 

 

Uzun yıllardır gündemde olan Develi Şehir Terminali’nin yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla tamamlandığını belirten Şengül, terminalin kısa süre içinde hizmete açılacağını dile getirdi. Terminal alanı üzerinde yer alacak Develi Terminal Camii için de protokol ve yer tesliminin yapıldığını, hayırsever desteğiyle inşa edileceğini aktardı.

 

 

İlçeye kazandırılan projeler arasında bin 200 metrekare kapalı alana sahip halk kütüphanesinin yüzde 65-70 seviyesine ulaştığını ifade eden Şengül, yakın zamanda açılışının yapılacağını söyledi. Üniversitenin meslek yüksekokulu birimi için hayırsever desteğiyle önemli bir adım atıldığını kaydeden Başkan Şengül, ayrıca KYK Erkek Öğrenci Yurdu için 175 milyon liralık protokol imzalandığını ve nisan ayında temel atılmasının planlandığını belirtti.

 

 

Türkiye’de huzurevi bulunan nadir ilçelerden biri olacaklarını ifade eden Şengül, Fatma Turan Aksu Yaşlı Bakım Evi ve Huzurevi’nin temelinin atıldığını söyledi. Çevre yolu aydınlatması, orta refüj çalışmaları, tarıma dayalı cezaevi projesi, aile sağlığı merkezleri, 112 binası ve Devlet Hastanesi’nin statüsünün yükseltilmesi için girişimlerin sürdüğünü de aktardı.

 

 

Organize sanayi bölgesi kurulması için çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Şengül, kırsal mahallelere doğalgaz ulaştırılması, içme suyu sondajları, araç filosunun güçlendirilmesi ve parke yol çalışmalarıyla ilçenin altyapısının güçlendirildiğini söyledi.

 

 

Başkan Şengül, “Develi artık göç veren değil, göç alan bir ilçe konumuna geldi. Bu da yaptığımız hizmetlerin karşılık bulduğunu gösteriyor” dedi.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Sılanur Atila
# Başkan Şengül İki Yılı Anlattı: Develi’de Büyük Dönüşüm# Develi Belediye Başkanı Adem Şengül# Develi Şehir Terminali
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Gonca Yelda Orhan: “Biz CHP’de Kalıyoruz”
Gonca Yelda Orhan: “Biz CHP’de Kalıyoruz”
Avrupa Birliği'nden Sürücüleri Kızdıracak Adım: Otomobiller Uydudan Yavaşlatılacak mı?
Avrupa Birliği'nden Sürücüleri Kızdıracak Adım: Otomobiller Uydudan...
Terörsüz Türkiye Sürecinde Yeni Aşama: Çerçeve Yasa Görüşmeleri Başladı
Terörsüz Türkiye Sürecinde Yeni Aşama: Çerçeve Yasa Görüşmeleri...
Chp’de İlk İstifa! Murat Bakan Yeni Parti Yolunda
Chp’de İlk İstifa! Murat Bakan Yeni Parti Yolunda
Özgür Özel’in Yeni Yol Arkadaşları Belli Oldu!
Özgür Özel’in Yeni Yol Arkadaşları Belli Oldu!
Barış Akarsu Trafik Kazası Kaza Değil Miydi?
Barış Akarsu Trafik Kazası Kaza Değil Miydi?

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.