• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
14:43
Saadettin Saran'ın Koltuğuna Kim Geçecek?
14:31
Sayılar Yükseliyor: Emekli Maaşında Yeni Perde!
13:30
Saran'dan Sürpriz Çıkış: Fenerbahçe'de Yeni Dönem Başlıyor!
13:08
Bakanlıktan İş Fırsatı: Yüzlerce Kişi Alınacak!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. SPOR
  3. Başkent Millet Bahçesi kaykay sporcularının buluşma merkezi oldu
SPOR
Yayınlanma: 17 Kasım 2021 - 13:49
Güncelleme: 17 Kasım 2021 - 13:49

Başkent Millet Bahçesi kaykay sporcularının buluşma merkezi oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Ekim'de açılışını yaptığı Başkent Millet Bahçesi'nde yer alan bin 320 metrekarelik olimpik standartlardaki kaykay pisti sporcuların buluşma merkezi oldu.

SPOR
17 Kasım 2021 - 13:49
Güncelleme: 17 Kasım 2021 - 13:49
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Başkent Millet Bahçesi kaykay sporcularının buluşma merkezi oldu
Kaykay Milli Takımı Antrenörü Semii Murat Yiğit, AA muhabirine açıklamada, parkta yer alan kaykay pistinin Ankara'da çok önemli bir eksiği giderdiğini söyledi. Yiğit, pistin kaykay meraklısı gençler ile milli takım hazırlıkları yapacak sporcuları çok mutlu ettiğini belirterek, "Ben doğma büyüme Ankaralıyım. Daha öncede yapılan kaykay pistleri vardı ama doğru standartlarda ve olimpik düzeyde değildi. Bu ilk oldu." dedi.  

2018 yılından beri milli takım antrenörü olarak çalıştığını anlatan Yiğit, "Kaykay branşına olan ilgi dünyada çok yaygın. Bu ilgi Türkiye'de de son dönem artmaya başladı. Son 2 yıldır özellikle revaçta. Sayı olarak bir iken on olduk diyebilirim. Görsel medyanın ilgisi ve özellikle TRT'de bununla ilgili yarışların yayımlanması bu spora olan ilgiyi daha da arttırdı." diye konuştu.

Yiğit, kaykay sporu doğası gereği sert bir spor olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu spor düşmenin sık olduğu, içinde dayanıklılık ve mücadelenin beraber olduğu bir branş. Haliyle bu sporu seçenler bu alana yatkın olan çocuklar. En büyük eksikliğimiz korunma ekipmanımız. Çok fazla düşme ve kalkma olduğu için güvenlik birinci önceliğimiz. Ailelerimizi bu hususta bilgilendiriyoruz. Başarı için tesisleşme ve eğitim önemli. Çocukları geliştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Artık sokaklarda çocukların elinde kaykay görebiliyoruz. Bu durum pistlerin açılması sayesinde oldu. Bu parkta imzası olan herkese çok teşekkür ediyorum."

"Bu tesis bu branşa ilgi duyan tüm arkadaşlarımıza çok faydalı oldu" Milli kaykaycı Kerem Oral ise Başkent Millet Bahçesi'ndeki pist sayesinde artık daha sık antrenman yaptığını söyledi.

19 yaşındaki milli sporcu kaykaya olan ilginin Türkiye'de her geçen gün arttığına dikkati çekerek, "Bu tesis bizlere ve bu branşa ilgi duyan bütün sporcu arkadaşlarımıza çok faydalı oldu. Ben arkadaşım sayesinde 11 yaşındayken kaykaya başlamıştım. Sokaklarda çalıştım hep. O zamanlar bu kadar pist yoktu. Bu pist yeni yeteneklerin keşfedilmesine yardımcı olacaktır." diye konuştu.

Türkiye'yi daha önce Brezilya'da temsil ettiğini hatırlatan Kerem, "Kaykay yaparken ki hız ve adrenalin hissi beni çok mutlu ediyor. Büyük heyecan duyuyorum. En büyük hedefim uluslararası organizasyonlarda derece yaparak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek." ifadelerini kullandı.

"Ankara'da daha önce bu büyüklükte bir kaykay pisti görmemiştim" Kaykay sporcularından Mert Cem Erbayraktar da pistte yapacağı antrenmanla Kaykay Milli Takımı'na girmeyi hedeflediğini söyledi.

23 yaşındaki Mert Cem, 2013 senesinden beri kaykay sporu ile uğraştığını belirterek, "Ankara'da daha önce bu büyüklükte bir kaykay pisti görmemiştim. Burada arkadaşlarımızla bir araya gelip çalışıyoruz. Kendimiz geliştirmek için artık bir pistimiz var. O açıdan çok mutluyuz." diye konuştu.

Kaykay sporcularından 25 yaşındaki Ege İnanç ise pist sayesinde güzel vakit geçirdiğini aktararak, "Ben daha çok hobi olarak yapıyorum. Bizleri de düşünerek böylesi bir pist yapan yetkililere teşekkür ediyorum. Umarım bu pistler daha çok yaygınlaşır." değerlendirmesinde bulundu.


AA

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
İş Sağlığı ve Güvenliği İçin Bilgilendirme Semineri Düzenlendi
İş Sağlığı ve Güvenliği İçin Bilgilendirme Semineri Düzenlendi
Vali Çiçek: Erva Projesi Türkiye’ye Model Oldu
Vali Çiçek: Erva Projesi Türkiye’ye Model Oldu
Çopuroğlu'ndan Yapı Fuarı Ziyareti
Çopuroğlu'ndan Yapı Fuarı Ziyareti
Kayseri’de Elektrikli Araç Yangınlarına Türkiye’de İlk Uygulama
Kayseri’de Elektrikli Araç Yangınlarına Türkiye’de İlk Uygulama
75 İlde Uyuşturucu Operasyonu: 1.319 Gözaltı
75 İlde Uyuşturucu Operasyonu: 1.319 Gözaltı
Yenilenen AKM'yi 2 haftada 100 bin kişi ziyaret etti
Yenilenen AKM'yi 2 haftada 100 bin kişi ziyaret etti

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.