• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
11:03
Gülsoy: Özgür Basın Ekonomik Kalkınmanın Gücüdür
10:58
Başkan Yalçın’dan Basın Bayramı Mesajı
10:51
Kayseri Afetlere Ortak Dijital Veri Sistemi Kuruyor
10:46
Türkiye'nin En Zengini Değişti! Murat Ülker Zirveyi Kaybetti
10:39
Düğün Konvoyu Faciası! Genç Anne Hayatını Kaybetti, Eşi ve Bebeği Yaralandı
10:04
Kayseri'de Milyoner Heyecanı Başlıyor!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. BM: Gazze'ye yönelik insani yardım tek seferlik değil, sürdürülebilir olmalı
GENEL
Yayınlanma: 19 Ekim 2023 - 21:31
Güncelleme: 19 Ekim 2023 - 21:31

BM: Gazze'ye yönelik insani yardım tek seferlik değil, sürdürülebilir olmalı

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'deki insani durumun ciddiyetine dikkati çekerek insani yardımların tek seferlik değil sürdürülebilir olması gerektiğini belirtti.

GENEL
19 Ekim 2023 - 21:31
Güncelleme: 19 Ekim 2023 - 21:31
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
BM: Gazze'ye yönelik insani yardım tek seferlik değil, sürdürülebilir olmalı
BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Gazze'de yerinden edilen yaklaşık 1 milyon kişiden 350 binden fazlasının BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) okullarında kaldığını aktaran Haq, "Çok zor koşullarda yaşıyorlar. Gazze'de elektrik yok, hastaneler yıkımın eşiğinde." uyarısında bulundu.

Haq, sahadaki BM ortaklarının su tüketiminin kişi başı günlük 3 litreye kadar düştüğünü belirttiğini, bölgedeki BM örgütlerinin ise malzemelerinin tükenmek üzere olduğunu dile getirdiğini aktardı.

Yardım sürdürülebilir olmalı

Bölgede İsrail dahil birçok yetkiliyle irtibatta olduklarını ifade eden Haq, "Amacımız Gazze'ye hızlıca sürdürülebilir bir şekilde insani yardım sağlamak." ifadesini kullandı.

Farhan Haq, halihazırda Gazze'ye yardım girişi yapılmadığını, yardımların bir seferlik olmaması gerektiğini söyledi.

Batı Şeria'da artan şiddetle ilgili ise Haq, bölgedeki şiddetin 2005'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını, durumdan derin endişe duyduklarını bildirdi.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1524'ü çocuk 3 bin 785 kişinin öldüğünü, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 73 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Lübnan sınırında 8 Ekim'de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ise 12 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, biri gazeteci 3 sivil hayatını kaybetmişti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirmişti.

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi yaralanmıştı.

 

Muhabir: Şerife Çetin


AA

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Gülsoy: Özgür Basın Ekonomik Kalkınmanın Gücüdür
Gülsoy: Özgür Basın Ekonomik Kalkınmanın Gücüdür
Gram Altın Güne Nasıl Başladı? 23 Temmuz 2026 Güncel Altın Fiyatları
Gram Altın Güne Nasıl Başladı? 23 Temmuz 2026 Güncel Altın Fiyatları
"Ahbap'ın İçini Boşalttınız"
Başkan Yalçın’dan Basın Bayramı Mesajı
Başkan Yalçın’dan Basın Bayramı Mesajı
Benzine Zam Freni Yok!
Benzine Zam Freni Yok!
Engelliler kooperatif sayesinde üretime katkı sunuyor
Engelliler kooperatif sayesinde üretime katkı sunuyor

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.