Yeniden Refah Partisi (YRP) Melikgazi İlçe Teşkilatı, Kocasinan Bulvarı’nın isminin değiştirilmesine yönelik karara sert tepki gösterdi. İlçe Başkanı Mustafa Ulu ve yönetim kurulu üyeleri, Ağırnas Mahallesi’nde bulunan Mimar Sinan’ın evini ziyaret ederek kamuoyuna mesaj verdi.
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Mustafa Ulu, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan isim değişikliği kararına YRP olarak karşı durduklarını belirtti. Ulu, söz konusu değişikliğe mecliste ret oyu verdiklerini vurgulayarak, bunun Kayseri’nin tarihi ve kültürel değerleriyle bağdaşmadığını ifade etti.
Ulu açıklamasında, Mimar Sinan’ın yalnızca Kayseri için değil, dünya mimarlık tarihi için önemli bir değer olduğunu dile getirerek, “Bu şehirde iz bırakmış, eserleri dünya mirası olmuş bir ismin tabelalardan silinmesine karşıyız. Böyle bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil” dedi.
Geçmişte yapılan isim değişikliklerini de hatırlatan Ulu, bu tür kararların toplumun ortak hafızasını zedelediğini savundu. YRP olarak bu konudaki duruşlarının net olduğunu söyleyen Ulu, ilerleyen süreçte yetki sahibi olmaları halinde eski isimlerin yeniden iade edileceğini ifade etti.
Kaynak: Haber Merkezi
Seda Kantekin




