Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda, belediyenin 2024–2025 yıllarında yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verildi.
Başkan Metin, merkez ve kırsal mahallelerde toplam 36 bin ton asfalt çalışması için 72 milyon TL, 87 bin 500 metrekare parke çalışması için ise 35 milyon TL bütçe ayrıldığını açıkladı. Cam terasının yolunda ışıklandırma çalışmalarının tamamlandığını belirten Metin, 7 belde ve merkez camilerinde ışıklandırma yapıldığını, 1700 metre uzunluğunda hazır beton duvar inşa edildiğini söyledi. İlçe genelinde 500 adet hazır beton mezar yapıldığını ve Sıvgın, İğdecik ile Güllüce mahallelerinde uzun süredir ihtiyaç duyulan dere ıslah çalışmalarının tamamlandığını aktardı.
Eğitime verdiği destekleri de paylaşan Başkan Metin, “Bünyan’da ikamet eden ve üniversite kazanan tüm öğrencilerimize burs desteği sağlıyoruz. Basketbolda madalya alan 3 öğrencimize 5 bin TL, yüksek lisans ve mühendislik öğrencilerimize 2 bin 500 TL, 4 yıllık bölümleri kazanan öğrencilerimize ise 8 ay boyunca aylık 1.500 TL burs veriyoruz” dedi.
Toplantının sonunda Başkan Metin, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, çalışmalarına verdiği destek için teşekkür etti.
Musa Yusuf Işık




