Bursa merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Mustafa Bozbey ve aile üyeleri dahil toplam 55 kişi gözaltına alındı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonda, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi.
Soruşturma kapsamında Bozbey’in evinde arama yapıldığı, bazı yakınlarının da gözaltına alındığı ve telefonlarına el konulduğu öğrenildi. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Nilüfer ilçesinde geçmiş dönemde belediye başkanlığı yapan Bozbey ve Turgay Erdem ile bazı belediye çalışanlarının, inşaat projelerinde rüşvet karşılığında usulsüz emsal artışı yaparak maddi menfaat sağladıklarının iddia edildiği belirtildi.
Soruşturma kapsamında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “örgüte üye olma” ve “malvarlığı değerlerini aklama” suçlamaları yöneltilirken, Bursa merkezli olmak üzere İstanbul, Balıkesir ve Diyarbakır’da da operasyonların gerçekleştirildiği aktarıldı. Toplam 59 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği, aralarında belediye başkanı ve eski belediye başkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.
Gözaltı kararının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kanadından tepkiler geldi. Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bozbey’in evinde arama yapıldığını açıklarken, Gül Çiftci ve Ulaş Karasu ile Gökhan Zeybek de sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarda sürece tepki gösterdi.
CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ise vatandaşları Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde toplanmaya davet etti.
Soruşturmanın kapsamının genişleyerek devam ettiği, firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Yetkililer, dosya kapsamındaki incelemelerin titizlikle yürütüldüğünü belirtti.
İlknur Kocabaş




