İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti heyetiyle birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret etti. Görüşmede, İzmir'in büyük ve kritik altyapı projeleri için uluslararası kalkınma bankalarından sağlanacak krediler kapsamında bakanlık onayı gereken süreçlerin ele alındığı bildirildi.
Tugay, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bugün Ankara’da Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'i ziyaret ettik. İzmir’in büyük ve hayati projeleri için uluslararası kalkınma bankalarından kredi sağlamak üzere imzaladığımız protokoller kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanlığı onayı gereken süreçler için Sayın Bakanımız ile bir araya geldik. Nazik kabulleri ve gösterdikleri ilgi için kendilerine teşekkür ediyorum.”
Ziyaretin ardından kamuoyunda "Cemil Tugay AK Parti’ye geçiyor mu?" iddiaları hızla yayıldı. Ancak Tugay, bu iddialara sert bir dille karşılık verdi.
“O Partiden Bu Parti’ye Geçecek İnsanlar Değiliz”
Parti değiştireceği yönündeki söylentilere net bir yanıt veren Başkan Tugay, şu açıklamalarda bulundu:
“Birileri ısrarla böyle bir algı çalışması yapıyor, üzerimize etiket yapıştırmaya çalışıyor. Siyaseti çıkar mantığıyla yapmıyoruz. Kafamıza estiği zaman o partiden bu partiye geçecek insanlar değiliz. Dünya görüşümüz, inancımız, yaşam şeklimiz ve halkla kurduğumuz ilişki çok net. Ahlak bitti mi? Bu kadar mı kolay bir iş?”
“CHP’nin Adayıyım, İnsanlar Bana Ona Göre Oy Verdi”
CHP ile bağına da değinen Tugay, partisinden kopmadığını belirterek şu sözleri kullandı:
“Benim partimle ilgili bir sıkıntım yok. İçeride bazı kişilerle anlaşmazlıklarımız olabilir ama ben CHP’nin adayıyım. İnsanlar bana o şekilde oy verdi. O göreve böyle geldim. Bunları yok sayıp ucuz söylemlerle parti değiştireceğimizi ima etmek ahlaksızlıktır. İnsanlar haddini bilsin. Terbiyesizlik yapıyorlar.”
“Özgür Özel’le Yakınlığımız Var”
Gazeteci Nevşin Mengü’nün, “CHP yönetimiyle anlaşmazlık mı var?” sorusuna da yanıt veren Tugay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile güçlü bir bağlarının olduğunu vurguladı:
“Kurultay sürecinde değişim hareketini en çok destekleyenlerden biriyim. Özgür Başkan ile öylesine bir yakınlığımız var ki, ideolojik olarak da birlikteyiz. Bu tür iddialar gerçek dışıdır.”
Kaynak: Haber Merkezi





