CHP’de siyasi gündem yoğunluğunu korurken, Genel Başkan Özgür Özel partisinin yol haritasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Bir gazeteye konuşan Özel, hem seçim stratejisini hem de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı.
Özel, İmamoğlu ile düzenli olarak görüştüklerini belirterek görüş izni verilmemesi durumunda sert tepki göstereceklerini ifade etti. Görüşmelerin engellenmesi halinde gerekli siyasi adımların atılacağını vurguladı.
Partinin önümüzdeki süreçte İstanbul’un üç seçim bölgesinde miting düzenleyeceğini açıklayan Özel, 19 Mart’ta Saraçhane’de büyük bir miting yapılacağını söyledi. CHP’nin seçim hazırlıkları kapsamında Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nin kurulduğunu belirten Özel, parti programı ve seçim vaatleri üzerinde çalışan geniş bir ekibin görev yaptığını kaydetti.
Özel, 2 Mart’ta 350 kişilik kadronun ve öne çıkan 20 seçim vaadinin kamuoyuna açıklanacağını belirterek temel vatandaşlık geliri ve öğrencilere üç öğün sıcak yemek gibi projelerin gündemde olduğunu ifade etti. Seçim kampanyasının uzun soluklu olacağını söyleyen Özel, “14 Aralık 2027 tarihinde ya iktidarda ya da iktidara yürüyüşümüzün bininci gününde olacağım” dedi.
Anayasa değişikliği tartışmalarına da değinen Özel, mevcut iktidarla yeni bir anayasa yapma niyetlerinin bulunmadığını belirtti. Dış politika ve güvenlik konularında ise hükümetin olası uluslararası pazarlıklarına karşı dikkatli olunması gerektiğini savundu.
Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin konuşan Özel, İmamoğlu’nun adaylığının temel öncelik olduğunu vurgulayarak, “İçeride de olsa adayımız Ekrem Başkan’dır” ifadelerini kullandı. Özel ayrıca, İmamoğlu’nun aday olamaması durumunda bunun siyasi sorumluluğunun iktidara ait olacağını söyledi.
Buse Yıldız




