Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 2025 yılı içerisinde kentte meydana gelen kasten öldürme ve kasten yaralama olaylarının tamamını aydınlattı. Yürütülen çalışmalar kapsamında olaylara karıştığı tespit edilen tüm şüpheliler yakalandı.
Emniyet birimlerinden edinilen bilgilere göre, 2025 yılı boyunca meydana gelen olaylarda toplam 110 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 54’ü, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin titizlikle yürüttüğü soruşturmalarda, olaylarda kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda silah ve suç unsuru da ele geçirildi. Yapılan aramalarda 22 adet tabanca, 11 adet tüfek ve 20 adet kesici alet emniyet güçlerince muhafaza altına alındı.
Yetkililer, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgularken, kamu düzeni ve vatandaşların güvenliği için çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti.
Buse Yıldız




