CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 407 sanıklı İBB Davası’nın üçüncü günü, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tartışmalı başladı.
Duruşmada, tutuklu sanık Yavuz Saltık salona getirildiği sırada el sallayan izleyicilere karşılık verdi. Jandarma, Saltık’ı kolundan tutarak yerine oturtmaya çalıştı. Saltık ve avukatlar müdahaleye tepki gösterirken, izleyiciler alkışlarla durumu protesto etti. Avukatlar, jandarmanın salondan çıkarılmasını talep etti.
Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Cevat Kaya, jandarmanın engellemesine tepki göstererek, “40 yıldır ülkeye vergi ödüyorum. Bana insan gibi davranın” dedi. Mahkeme, tutukluların aileleriyle selamlaşmasının engellenmemesi için talebi değerlendireceğini belirtti.
İmamoğlu salona geldiğinde tutuklu sanıklar ayağa kalktı ve izleyiciler alkışlarla “Cumhurbaşkanı İmamoğlu” sloganları attı. Duruşmada, ilk savunmayı Bulut Aydöner yapacak.
İddianamede, İmamoğlu’nun 143 eylem kapsamında 828 yıldan 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. 99 sanığın “örgüt mensubu” olduğu, diğerlerinin ise bağlantılı suçlar işlediği iddia ediliyor. mahkeme başkanı, ara kararın nisan ayı sonunda verilebileceğini açıkladı. Duruşmalar hafta içi 4 gün sürüyor.
Buse Yıldız




