• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
11:32
En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak? Yeni Zam Senaryoları
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Cumhurbaşkanlığında görevli aşçılar, depremzedeler için yemek pişiriyor
GENEL
Yayınlanma: 22 Şubat 2023 - 16:48
Güncelleme: 22 Şubat 2023 - 16:54

Cumhurbaşkanlığında görevli aşçılar, depremzedeler için yemek pişiriyor

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görevli aşçılar tarafından deprem bölgesinde pişirilen yemekler ve hazırlanan kahvaltılıklar, depremzedelere ikram ediliyor.

GENEL
22 Şubat 2023 - 16:48
Güncelleme: 22 Şubat 2023 - 16:54
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhurbaşkanlığında görevli aşçılar, depremzedeler için yemek pişiriyor
Külliye'de görevli aşçılar, deprem bölgesindeki illerden Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep'e gelerek afetzedeler için yemek ve kahvaltılık hazırladı.  

Aşçılarca hazırlanan yemekler ve kahvaltılıklar, depremzedelere dağıtılıyor. Depremzedelere 3 öğün yemek veriliyor.


Fotoğraf: Sergen Sezgin/AA

"El birliğiyle çalışıyoruz" Kahramanmaraş merkezli depremlerin merkez üslerinden Pazarcık'ta 13 farklı noktada çadır kent kuruldu.

Atatürk Parkı'nda kurulan ilçedeki en büyük çadır kentte, vatandaşların gıda, hijyen gibi acil ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor.

Çadır kentte Cumhurbaşkanlığınca oluşturulan mutfakta depremzedeler için üç öğünde 1500 kişilik yemek çıkarılıyor.

Cumhurbaşkanlığında görevli aşçılarca hazırlanan yemekler, çadır kentteki vatandaşlara dağıtılıyor.

Cumhurbaşkanlığı personeli Cemal Uğur, AA muhabirine, depremin ilk anından bu yana Pazarcık halkının yanında olduklarını ve onlara hizmet ettiklerini belirterek, "Burada günlük 1500 kişilik yemek hazırlıyoruz. Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri çıkarıyoruz. Halktan da bize destek verenler, gelip burada yardım edenler var. Hayırsever vatandaşlar kurban bağışı yapıyor, onları da buraya getirip et yemeklerinde kullanıyoruz. El birliğiyle çalışıyoruz. Kahvaltıda helva, peynir, yumurta gibi ürünlerin yanı sıra öğle ve akşam yemeklerinde de kalorisi yüksek yemekleri halkımıza servis ediyoruz." diye konuştu.


Fotoğraf: Utku Uçrak/AA

Çocuklar ve gençler için kumanya da hazırlanıyor Hatay'da Serinyol Mahallesi'nde Cumhurbaşkanlığında görevli aşçılarca depremzedeler yaklaşık 2500 kişilik yemek pişiriliyor.

İsteyenler gelip yemeği kendisi alıyor, gelemeyenler için de ekipler paket yapıp çadırlara götürüyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görevli aşçılardan Ömer Gümüş, "Depremden hemen sonra aşçı ekiplerimiz geldi. Dönüşümlü olarak biz geldik. Gönüllü olarak isteyenler geldi. Günde 3 öğün yemek veriyoruz. Çocuklar ve gençler için de kumanyalarımız var. İnsanlar bizi çok iyi niyetle karşılayıp yardım etmek istiyor, bizi gördükleri zaman yalnız olmadıklarını hissediyorlar. Elimizden ne geliyorsa en iyisini yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Nurdağı'nda AFAD ile koordineli büyük bir aşevi kuruldu

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cumhurbaşkanlığınca oluşturulan çadır mutfakta depremzedeler için yemek pişiriliyor.

Hazırlanan yemekler, Nurdağı ilçesinin geneli ve İslahiye ilçesinin köylerine ulaştırılıyor.

Sabah 5 bin, öğle 15 bin ve akşam 10 bin kişilik olmak üzere günlük 30 bin kişilik yemek, depremzedelere ikram ediliyor.

Aşçı Tayyip İlker Karşı, AA muhabirine, Cumhurbaşkanlığı ekibi olarak afet haberini aldıklarını aldıkları ilk andan itibaren depremzedelere ulaştırmak adına kumanya hazırladıklarını söyledi.

Sonrasında ise insanlara sıcak yemek ulaştırmak adına tırlara gerekli malzemeleri yükleyerek yola koyulduklarını belirten Karşı, şunları kaydetti:

"AFAD'la koordineli olup büyük merkez bir aşevi kurduk. İlk gün 10 bin kişiyle başladık, sayımız şu an 30 bine kadar çıktı. Türk Kızılay olsun, belediye olsun hepsinin sıcak yemek dağıtımı üçüncü günden beri buradan yapılıyor. Sabah, öğle, akşam üç öğün buradan gidiyor. Sabah çorba ya da kahvaltı oluyor, öğle 3 çeşit yemek oluyor, akşam yine 3 çeşit sıcak yemek oluyor. 30-40 kişilik bir ekibimiz var."

Aşçılardan Salim Bilgin, gıda mühendisinden soğuk zincir arabasına kadar işlerini titizlikle gerçekleştirdiklerini, temizliğe de ayrıca dikkat ettiklerini sözlerine ekledi.

"Ekmek israfı önleniyor"

Cumhurbaşkanlığı personeli Faruk Demirel, depremin üçüncü gününden itibaren burada koordineli bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Gıda israfının önlenmesine yönelik de tedbir aldıklarını vurgulayan Demirel, şöyle konuştu:

"Önlediğimiz en büyük israf da burada ekmek hususuydu. Fazla ekmekleri hayvanat bahçesine ve hayvan barınaklarına gönderdik. İsrafı da bir nevi önlemiş olduk. Burada hayvanlarımızın da aç kalmasını önlemek için de belediyeyle iş birliği halindeyiz."

 

Muhabir: Ali Kemal Akan,Halil Fidan,Sergen Sezgin


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak? Yeni Zam Senaryoları
En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak? Yeni Zam Senaryoları
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden Din Görevlilerine Kritik Afet Eğitimi: 1740 Personel Bilinçlendirildi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden Din Görevlilerine Kritik Afet...
Sabah Uyandılar, Tapularının Devredildiğini Öğrendiler!
Sabah Uyandılar, Tapularının Devredildiğini Öğrendiler!
Kayseri'de Salı Gününün Semt Pazarları Belli Oldu
Kayseri'de Salı Gününün Semt Pazarları Belli Oldu
Kayseri Hava Durumu
Kayseri Hava Durumu
Kahramanmaraş merkezli depremlerin yer kabuğuna etkisi Erzincan ve Gölcük depremlerini geçti
Kahramanmaraş merkezli depremlerin yer kabuğuna etkisi Erzincan ve Gölcük depremlerini geçti

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.