• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
13:25
Gençlikte İnanç Sorgusu: Sorgulama Dönemi Dikkat Çekiyor
13:25
Kayseri'nin üretim gücünü fuarcılıkta da markaya dönüştüreceğiz
13:11
Körler Sağırlar Birbirlerini Ağırlar
13:03
SON DAKİKA | Foça’da 3.7’lik Deprem İzmir’de Hissedildi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Cumhuriyet Savcısına dilekçe sundular
GENEL
Yayınlanma: 17 Kasım 2022 - 15:57

Cumhuriyet Savcısına dilekçe sundular

GENEL
17 Kasım 2022 - 15:57
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Cumhuriyet Savcısına dilekçe sundular
Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeleri, Başkan Ercan Sarıkaya hakkında suç duyurusunda bulundu. 
Kayseri Adliyesi önünde toplanan Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeleri, Başkan Ercan Sarıkaya’nın pervasızca harcamalar yaptığını, kayını Uğur Çavuş’u muhasebe biriminin başına getirdiğini ve Mali Müşavirlik belgesi bulunmadığını ileri sürdü. Hesaplarda karmaşıklık olduğunu ileri süren üyeler adına açıklama yapan Vedat Bayram, “Esnafımız yıllarca mücadele edip buralarda mülk sahibi olma hayali ile bu kooperatife üye olmuşlardır.  Fakat ne yazık ki başımıza geçirdiğimiz maaşını bizlerin ödediği kooperatif başkanı ve yönetiminin pervasızca yapmış olduğu harcamalar yanlış yönetimlerden ve iyi niyetli yapılmayan aracı şirket sözleşmelerden dolayı kooperatifimiz ve ortakları zor durumda bırakılmış ve bu Kooperatif yıllarca zarara uğratılmıştır” dedi.
Bayram, birikimlerin kazanca dönmesi gerekirken TOKİ’ye ödenen taksitlerin dahi ödenmediğini ileri sürerek, “Bu konuda aylarca yapmış olduğumuz istişareler neticesinde yönetime defalarca sözlü ve yazılı olarak dile getirdiğimiz halde bu konuda yönetim hiçbir adım atmamıştır.  Şeffaf bir yönetim organizasyonu oluşturma taleplerimiz hiç kâle alınmayıp maalesef şeffaflığı bırakın basit şekilde sorduğumuz bilançolara gelir gider tablolarına bile  cevap vermeyip  bu kooperatifin gerçek sahipleri olan bizleri  muhatap almamışlardır. Gelir giderlerimizi sorduğumuzda hiçbir muhatap bulamadık. Devamlı dolambaçlı yollarla biz üyeleri oyalayıp hiçbir veriyi bizlerle paylaşmadılar” diye konuştu.
Ercan Sarıkaya’nın kooperatifin kritik noktalarında akrabalarını çalıştırdığına dikkat çeken Vedat Bayram, “Kooperatif kanununa aykırı olduğu halde Kooperatif başkanı Ercan Sarıkaya'nın kooperatif muhasebe biriminin başına geçirdiği ve Mali Müşavir belgesi olmadığı halde buradaki tuttuğu kaynı Uğur Çavuş’un istifa etmesi gerektiğini buradaki tutulan hesapların karmaşıklığının sebebi olduğunu söylememize rağmen ne Uğur Çavuş ne de Başkan Ercan Sarıkaya görevi bırakmadı. Kooperatifi kendi arka bahçesi haline getirip kooperatifin kritik noktalarında akrabalarını çalıştırmaktadır” ifadesinde bulundu.
Bayram açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Başkan Ercan Sarıkaya’nın hakkında açılmış davalar, bunca iddialar ve ithamlar varken başkanlık görevini sürdürmesi ahlaki ve etik olmadığını değerlendiriyor hakkındaki davalar sonuçlanıncaya ve aklanıncaya kadar kooperatife daha fazla zarar vermeden bir an önce görevden alınması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığına kooperatif üyeleri olarak başvuru yapıp hakkında bulunan dava ve kovuşturmaya şikayetlerimizin de eklenmesini talep edeceğiz. 
Buradan tekrar belirtmek istiyorum ki bizler bu kooperatifin feshedilmesi için mücadele edip en kısa sürede feshedilmesini sağlayıp tapularımızı almak için çaba göstereceğiz. Bu kooperatifte artık başkanlık yarışı istemiyoruz. Buraya başkan veya müdür olmak gibi bir gayemizde yok sadece kooperatifi bu çıkmazdan kurtarıp malımıza sahip çıkacağız ve şehrimize yakışır bir ticaret anlayışıyla ticaretimizi yapıp şehrimize ve ülkemize hizmet edeceğiz.”
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayseri’de Teknoloji Rüzgârı: GÖKTİM Akademi
Kayseri’de Teknoloji Rüzgârı: GÖKTİM Akademi
Ahilik Kültürü Esnafla Yaşıyor
Ahilik Kültürü Esnafla Yaşıyor
Kayseri Vekilleri Seçmenin Hafızasında Yok
Kayseri Vekilleri Seçmenin Hafızasında Yok
Gençlikte İnanç Sorgusu: Sorgulama Dönemi Dikkat Çekiyor
Gençlikte İnanç Sorgusu: Sorgulama Dönemi Dikkat Çekiyor
Kayseri'nin üretim gücünü fuarcılıkta da markaya dönüştüreceğiz
Kayseri'nin üretim gücünü fuarcılıkta da markaya dönüştüreceğiz
Şaban Çopuroğlu duyurdu
Şaban Çopuroğlu duyurdu

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.