• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
13:16
Stadyumda Nefesler Tutuluyor!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Datça'da boğalar, Defne için güreşti
GENEL
Yayınlanma: 12 Aralık 2021 - 17:36

Datça'da boğalar, Defne için güreşti

Muğla'nın Datça ilçesinde geleneksel boğa güreşleri bu yıl, Işıkdere ailesinin kas hastalığı SMA'yla (Spinal Musküler Atrofi) mücadele eden 3 yaşındaki kızları Defne'nin tedavi masrafları için düzenlendi. Güreşlerde yaklaşık 100 bin TL yardım toplandığı belirtildi.

GENEL
12 Aralık 2021 - 17:36
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Datça'da boğalar, Defne için güreşti
Datça'nın kırsal Karaköy Mahallesi'nde, geliri İzmirli Işıkdere ailesinin SMA hastası olan çocukları Defne'nin tedavisinde kullanılmak üzere boğa güreşleri yapıldı. Geleneksel hale gelen boğa güreşlerinin bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirildi. 80 boğanın katıldığı güreşlerde çeşitli kurumlar adına 40 ayrı kupa verildi. Güreşleri yaklaşık 2 bin kişi izledi. Bu yılki güreşlerden elde edilen gelirin SMA hastası minik Defne'nin tedavisi için bağışlanacağını söyleyen Geleneksel Boğa Güreşleri Tertip Komitesi Başkanı Savaş Tatlı (57), girişlerin ücretsiz olduğu güreşlerde sponsor geliri ve ürün satışlarından yaklaşık 100 bin TL yardım toplandığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

KUPAYI RAKİBİNE VERDİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kupası final müsabakasına Milas ilçesinden katılan Kahraman Akar'ın (36) 'Çapraz' isimli boğası ile Bozarmut'tan 43 yaşındaki Erkan Uslu'nun 'Ölüm Makinesi' isimli boğası mücadele etti. Güreşte, 'Ölüm Makinesi' isimli boğanın sol boynuzunun kabuğu sıyrıldı. Hakemlerin müdahalesi ile mücadele yarıda kesilerek, 'Çapraz' isimli boğa galip ilan edildi. Bu sırada, babası Erkan Uslu ile birlikte güreşte görevli olan 15 yaşındaki oğlu Emirhan Uslu boğası 'Ölüm Makinesi'nin boynuzunu görünce kısa süreli baygınlık geçirdi. Zorlu mücadeleyi kazanan boğanın sahibi, güreş sonrası büyük bir centilmenlik örneği sergiledi. Rakibinin boynuz kabuğunun sıyrılması nedeniyle yarıda kalan güreşte galip ilan edilen boğa sahibi Kahraman Akar, kazandığı kupayı 'Ölüm Makinesi' isimli boğanın sahibi Erkan Uslu'ya verdi. Bu davranış alanı dolduran yüzlerce kişi tarafından coşkuyla alkışlandı.

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Deri Kaplı Tarihi Kitapla Yakalandılar: 2 Gözaltı!
Deri Kaplı Tarihi Kitapla Yakalandılar: 2 Gözaltı!
Bir Tartışma, Bir Kurşun, Bir Can: Talas'ta Kanlı Sabah!
Bir Tartışma, Bir Kurşun, Bir Can: Talas'ta Kanlı Sabah!
Gelecek İçin İmzalar Atıldı: GÖKTİM Sahneye Çıkıyor!
Gelecek İçin İmzalar Atıldı: GÖKTİM Sahneye Çıkıyor!
Festivalin İlk Kareleri Şanlıurfa'dan Dünyaya Açıldı!
Festivalin İlk Kareleri Şanlıurfa'dan Dünyaya Açıldı!
Kan Ver, Umut Ol: Çocuklara Nefes Oldular!
Kan Ver, Umut Ol: Çocuklara Nefes Oldular!
Sivas'ta kapı yüklü tırın devrilmesi nedeniyle yol trafiğe kapandı
Sivas'ta kapı yüklü tırın devrilmesi nedeniyle yol trafiğe kapandı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.