• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
15:42
Kayseri Devlet Tiyatrosunun Yanında Silahlı Çatışma
13:07
Gece Saatlerinde Bıçaklı Dehşet: 4 Kişi Hastanelik!
12:39
Suç Sadece Çocuğun Değil: Yeni Düzenleme Yolda!
12:25
Balıkesir'de Öldürülen Kayserili Akademisyenden Acı Veda
12:23
Sucukta Beklenmeyen İçerik: Kayseri’de İki Firma Listede!
12:14
Bir Dönemin Sesiydi… Rıza Tamer'den Acı Veda!
11:57
PFDK Kararını Açıkladı Kayserispor'a Ağır Fatura
10:35
Görevdeki Başkan Gözaltında: Uşak Eşme’de Büyük Soruşturma!
10:01
Kayseri’de Bugün Kimler Karanlıkta Kalacak?
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Deprem günü açılışını yapacağı iş yerini aşevine çevirdi
GENEL
Yayınlanma: 07 Mart 2023 - 14:51
Güncelleme: 07 Mart 2023 - 14:51

Deprem günü açılışını yapacağı iş yerini aşevine çevirdi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 6 Şubat'ta açılışını yapmaya hazırlandığı online yemek mutfağını aşevine çeviren 26 yaşındaki Hasan Bor, günde 7 bin kişiye yemek dağıtıyor.

GENEL
07 Mart 2023 - 14:51
Güncelleme: 07 Mart 2023 - 14:51
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Deprem günü açılışını yapacağı iş yerini aşevine çevirdi
Daha önce farklı yerlerde aşçılık yapan Hasan Bor, menüsünde dünya yemeklerinin de bulunduğu "Juen Mutfak" adını verdiği iş yerini, Pirireis Mahallesi'nde kendisinin de yaşadığı binanın giriş katında açmaya karar verdi.  

Açılış tarihini de 6 Şubat olarak belirleyen Bor, aynı gün Kahramanmaraş merkezli depremlere yakalandı. İş yeri ve evi hasar görmeyen Bor, yaşanan bu büyük afette hazır olan mutfağında depremzedeler için yemek çıkarmaya başladı.

Aşçı arkadaşlarından da destek alan genç, ilk gün 300 kişiye yemek verdi.

İyilik halkasını günden güne büyüten Bor, kendisinin anlaşmalı olduğu firma, iş insanları ve hayırseverlerin de desteğiyle yemek kapasitesini 7 bin kişiye yükseltti.

Kendilerine ait Bor Apartmanı önünde yemek dağıtımını yapan Hasan Bor, depremzedelerin çadırlarına kadar giderek onların yemek ve su ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bor, AA muhabirine, iş yerinin açılışını yapacağı için o gece heyecandan uyuyamadığını ancak depremle büyük bir afet yaşadıklarını söyledi.

Depreme yakalandıkları binanın hasar almadığını dile getiren Bor, "Her tarafı toz bulutu kapladı. Neye uğradığımıza şaşırdık. Biz deprem gecesi yatağa başımızı sabah burayı açmak için koyduk ve açılış günümüz olacaktı ama sabah aşevi yapmaya karar verdik. İlk günden beri hem enkazdaki AFAD ekibine hem askerlerimize, polislerimize, enkaz yakınındakilere her gün yemek dağıttık. İlk gün 300 kişilik yemek verdik. Bugün 7 bin porsiyon yemek veriyoruz." dedi.

"11 kente koşmak gerçekten zor" Depremde birçok dostunu, yakınını kaybettiğini belirten Bor, Hatay'ın yeniden normale dönmesini umut ettiğini vurguladı.

Afetin 11 şehirde yıkıma neden olduğunu anımsatan Bor, şöyle konuştu:

"Devletimize elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Çünkü 11 kente yetişmek hiç kolay değil, 500 yılda bir gerçekleşen felaket yaşadık. Yemek verdiğimiz insanların gözlerine bakınca çok duygulanıyorum çünkü karşımda çaresiz, evini, arabasını, işini kaybettikleri için utanarak yemek istiyorlar. Keşke hiçbir malım mülküm olmasaydı, dükkanım olmasaydı insanlarımız ölmeseydi. Gece uyudum sabah dükkanı açmak için heyecanlıydım, arkadaşlarımı açılışa davet ettim ama öyle bir felaketle karşılaştık ki sabah o şokta neye uğradığını şaşırmış halde buraya geldik, 3 kişi başladık ilk gün 300 porsiyon yemek verdik. Bugün 7 bin kişilik yemek veriyoruz. Her gün çok huzurlu yatıyorum. Biz Hatay'ı tekrar ayaklandıracağız, yaralarımızı saracağız. Yeniden o eski antik şehrimize kavuşacağız. Onun için burayı da kimsenin terk etmemesini diliyorum."

Bor, menülerde özellikle Hatay'a özgü yemekler yapmaya özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Depremzedelerden İbrahim Çakır da gıda anlamında birçok ihtiyaçlarını burada karşıladıkları için Bor'a teşekkür etti.

 

Muhabir: Ferdi Uzun,Mehmet Çalık


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayseri’de Otobüs ve Tramvaya Zam
Kayseri’de Otobüs ve Tramvaya Zam
Kayseri Devlet Tiyatrosunun Yanında Silahlı Çatışma
Kayseri Devlet Tiyatrosunun Yanında Silahlı Çatışma
ACES Heyeti Kayseri’de İncelemelere Başladı
ACES Heyeti Kayseri’de İncelemelere Başladı
Eğitim Bir-Sen’den Gıyabi Cenaze Namazı
Eğitim Bir-Sen’den Gıyabi Cenaze Namazı
Kayseri’de Trafikte Ceza Yağdı
Kayseri’de Trafikte Ceza Yağdı
Başkan Gülsoy'dan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" mesajı
Başkan Gülsoy'dan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" mesajı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.