• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
13:12
Okul Bahçesi Kabusa Döndü!
12:11
Trump’ın “Bombalama” Çıkışı Sonrası İran’dan Hürmüz Hamlesi!
12:00
50 Gün 50 Milyar Dolar Kayıp İran Savaşı'nın Bedeli Ağır Oldu
11:46
İşte CHP'li Özkan Yalım'ın Merak Edilen Sevgilileri!
11:37
Sosyal Medya Tehditlerine Geçit Yok: 12 Tutuklama!
10:58
Kayseri'nin Şehit Polisi Ahmet Cihat Kilci
10:40
Trump'tan İran Mesajı: Görüşmeler Sürüyor!
10:33
Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: Baş Şüpheliler Tutuklu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Deprem ve artan fiyatlar tatil rezervasyonlarını iptal ettirdi
GENEL
Yayınlanma: 09 Nisan 2023 - 12:55

Deprem ve artan fiyatlar tatil rezervasyonlarını iptal ettirdi

Ramazan bayramına sayılı günler kala tatil planlayan bazı vatandaşlar, deprem ve yüksek fiyatlar nedeniyle rezervasyonlarını iptal etmeye başladı. Seyahat Danışmanı Buse Sayım, “Daha önceden yapılan rezervasyonların birçoğu depremden artan fiyatlardan dolayı iptal edildi. Talep çok düştü” dedi. 

GENEL
09 Nisan 2023 - 12:55
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Deprem ve artan fiyatlar tatil rezervasyonlarını iptal ettirdi
Ramazan Bayramı tatili için sayılı gün kala yurt dışında tatil yapmak isteyenler araştırmalara başladı. Ramazan Bayramı, bu yıl 21 Nisan 2023 Cuma günü başlayacak ve 23 Nisan 2023 Pazar günü sona erecek. Depremin tatilciler üzerinde bir belirsizlik oluşturduğunu söyleyen Seyahat Danışmanı Buse Sayım, “Geçen seneye göre fiyatlar daha yüksek. Bayram dolayısıyla da daha yüksek oluyor. Kalabalık aileler küçük ailelere göre daha çok zorlanıyor. Depremden dolayı da bir belirsizlik olduğu için insanlar plan yapamıyor. Bu sebeple belirsizlik ve fiyatların artışı acenteleri etkiliyor. Mesafeye göre değişiyor. Kalabalık aileler genellikle kendi araçlarıyla ulaşım sağlıyor. Aracı olmayanlar otobüs tercih ediyorlar. Ekonomik durumu daha iyi olanlar ise uçak tercih ediyor” diye konuştu. 

‘HER ŞEY DAHİL KONSEPTİ DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR’

Geçen seneye oranla otel fiyatlarında yüzde 60 oranında bir artış olduğunu belirten Sayım, “Geçen yıla göre fiyatlarda çok artış söz konusu. Yüzde 50-60 oranında artış var. Hiç değmeyecek otellere bile çok yüksek fiyatlar istiyorlar. İnsanlar genellikle artık nasıl memnun olabilirim düşüncesindeler. Genellikle yılda bir defa tatil yapıyorlar. Gidince de değsin diye düşünüyorlar. Her şey dahil konsepti daha çok tercih ediliyor. Bir ücret ödüyorlar ‘yemeğim de içinde olsun, tatilimi de yapayım, temizde olsun’ düşüncesi var. Geçen seneye göre otel fiyatları %70-%80 oranında arttı.  Otel dışın da dahil edilen ulaşım, transfer, ekstra istediği şeyler var. Dolayısıyla bunlar ayriyeten ekleniyor” ifadelerini kullandı. 

‘REZERVASYONLARIN BİRÇOĞU DEPREMDEN DOLAYI İPTAL EDİLDİ’

Tatil yapmak isteyenlerin oranı depremden dolayı düştüğünü dile getiren Sayım, “Şuana kadar bir erken rezervasyon aşaması vardı. Erken rezervasyonda sezona göre fiyatlar daha uygun oluyor. Erken rezervasyon döneminde yer ayıran müşterilerimiz oldu. Şuanda da talepler sadece sorma aşamasında oluyor. Daha önceden yapılan rezervasyonların birçoğu depremden dolayı iptal edildi.  Rezervasyon yaptırmayı düşünenler biraz daha bekleyim, normale dönene kadar diyenlerde oldu. O yüzden talebi olanlar da düşürmeye başladılar. Talepler düştü” şeklinde konuştu.
# tatil# deprem
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Bakan Şimşek Açıkladı: Hürmüz'ün Yeni Alternatifi Türkiye
Bakan Şimşek Açıkladı: Hürmüz'ün Yeni Alternatifi Türkiye
Okul Bahçesi Kabusa Döndü!
Okul Bahçesi Kabusa Döndü!
Altın Ve Döviz Haftayı Rekorla Kapattı
Altın Ve Döviz Haftayı Rekorla Kapattı
Derebağı Şelalesi Coştu! Son 15 Yılın Rekoru Kırıldı
Derebağı Şelalesi Coştu! Son 15 Yılın Rekoru Kırıldı
Yeraltı Gidiyor Mu? İddialara Resmî Netlik Geldi!
Yeraltı Gidiyor Mu? İddialara Resmî Netlik Geldi!
Çetin Arık'tan veda mesajı
Çetin Arık'tan veda mesajı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.