Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında yeni dönem başlıyor. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan modüler kurs programlarıyla birlikte kursların kapsamı önemli ölçüde genişletildi.
Yeni uygulama kapsamında destekleme ve yetiştirme kursları; kültür ve sanat, spor, yabancı dil, yaşam becerileri ile bilim ve teknoloji alanlarını kapsayacak şekilde planlandı. Hazırlanan programlar ilk etapta pilot illerde hayata geçirilecek.
Kurslardan ortaokullarda 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri ile liselerde hazırlık, 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf düzeylerinde öğrenim gören öğrenciler faydalanabilecek. Uygulamanın, öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da desteklenmesini amaçladığı belirtildi.
Kaynak: Haber Merkezi
Emine Nur Eken




