DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI TAKDİM TÖRENİ
Kayseri Valiliği Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in yanı sıra, Garnizon Komutanı Tümgeneral Kadircan Kottaş, 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Hasan Volkan Güleryüz, 2'nci Hava Bakım Fabrika Müdürü Tuğgeneral Volkan Ersun Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Dedebağı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, gazilerimiz, yakınları ve şehit ailelerimiz katıldı.
VALİ GÖKMEN ÇİÇEK’TEN ANLAMLI KONUŞMA
Törende konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, şu ifadeleri kullandı:
**“Kıymetli ailelerimiz, evlatlarınıza en büyük ödül Allah tarafından verildi. Sayın Cumhurbaşkanı’mız da ailelerimize, kardeşlerine, eşlerine, ömür boyu gururla, şanla, şerefle taşımaları için Devlet Övünç Madalyası tevcih etti.
Değerli ailelerimiz, biz biliyoruz ki, evlatlarımız şu an aramızdalar, çünkü Peygamber Efendimiz bize müjde veriyor. Onların yaşadığını bize hadisle müjde veriyor. Onlar ölü değiller. Onların en büyük ödülünü Allah yanına alarak, cennetine koyarak verdi. İnşallah bize şefaatçi olurlar.
Ölüm hak, mutlaka öleceğiz. Ha bugün, ha yarın ama şehit olarak ölmek bambaşka bir şey. Şehit ailelerimize, gazilerimize teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Hakkınızı helal edin.”**
MADALYALAR HAK SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına “Devlet Övünç Madalyası”nı hak sahiplerine takdim etti.