• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:11
Trump’ın “Bombalama” Çıkışı Sonrası İran’dan Hürmüz Hamlesi!
12:00
50 Gün 50 Milyar Dolar Kayıp İran Savaşı'Nin Bedeli Ağır Oldu
11:46
İşte CHP'li Özkan Yalım'ın Merak Edilen Sevgilileri!
11:37
Sosyal Medya Tehditlerine Geçit Yok: 12 Tutuklama!
10:58
Kayseri'nin Şehit Polisi Ahmet Cihat Kilci
10:40
Trump'tan İran Mesajı: Görüşmeler Sürüyor!
10:33
Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: Baş Şüpheliler Tutuklu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da orman varlığı artıyor
GENEL
Yayınlanma: 25 Ağustos 2021 - 15:31

Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da orman varlığı artıyor

KAHRAMANMARAŞ () - Yaz mevsiminin sıcak ve kurak geçtiği bölgeler arasında yer alan ve orman yangını riski açısından 1

GENEL
25 Ağustos 2021 - 15:31
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da orman varlığı artıyor
KAHRAMANMARAŞ (AA) - Yaz mevsiminin sıcak ve kurak geçtiği bölgeler arasında yer alan ve orman yangını riski açısından 1. derecede hassas konumda yer alan Kahramanmaraş Hatay, Gaziantep ve Kilis'te orman varlığının korunması ile arttırılması amacıyla çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde geçen yıl çıkan büyük orman yangınlarının ardından yanan alanlar ekiplerin ürettiği fidanlarla yeniden hayat buluyor.

Serinyol, Tekir, Göksun ve Gaziantep fidan şefliklerinde orman işçileri tarafından 1 yıl içerisinde üretilen 12 milyon fidan, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hem yanan ormanların hem de çorak ve kıraç toprakların yeşillendirilmesinde kullanılıyor.

Talep doğrultusunda hem bölge içi hem de bölge dışına da gönderilen fidanlar, Türkiye'nin yeşillendirilmesine katkı sağlıyor.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Doğan, AA muhabirine, sorumluluk alanlarındaki orman varlığının 869 bin 129 hektar olduğunu söyledi.

Bölgenin yüzde 31'nin orman alanı olduğunu anlatan Doğan, orman varlığını artırmak için büyük bir seferberlikle çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti.

Bölgede geçen sene çok sayıda orman yangınının yaşandığını hatırlatan Doğan, "Geçen yıl bölgemizde 264 yangın çıktı. Yangınlarda 5 bin 408 hektar alanımız yandı. Kahramanmaraş'ta 93 yangında 305 hektar, Kilis'te 9 yangında 5,6 hektar, Gaziantep'te 62 yangında 93,14 hektar, Hatay'da ise 100 yangında 5 bin 4 hektar ormanlık alanımız yandı."

"Yeşil vatan için canımız pahasına çalışıyoruz"Cumhurbaşkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü öncülüğünde bölgede geniş alanda ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığını belirten Doğan, şöyle devam etti:

"Ormanlık alanlarda ağaçlandırma çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Son 17 yılda yaklaşık 198 bin 71 hektar ormanlık alanımız arttırarak 273 milyon 467 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bu çok büyük bir rakam. Çalışmalarımız 7/24 devam ettiriyoruz. Son zamanlarda orman yangınlarının meydana gelmesi bizi çok üzüyor. Yeşil vatan için canımız pahasına çalışıyoruz. İşçisi, memuru, genel müdürü, ve bakanı hepsi 7/24 sahada. Bir tane bile ağaç yanmasın diye gerekirse canımız pahasına çalışmaktayız. Çalışmalarımız da tüm hızıyla devam edecek."

"Yanan alanlar senesi içerisinde ağaçlandırılıyor"Doğan, yanan ormanlık alanlarda hemen ağaçlandırma çalışması başlattıklarını anımsatarak, bu konudaki faaliyetlerinin kesintisiz sürdüğünü söyledi.

Yanan alanlar için Tekir, Göksun, Serinyol ve Gaziantep fidan şefliklerinde yoğun çalışma yapıldığını belirten Doğan, "Yanan alanlar senesi içerisinde ağaçlandırılıyor. Bir kısmının dikimini yaptık, bir kısmında da çalışmalar devam ediyor. En geç şubat ve mart ayına kadar geçen seneki yanan alanlarla ilgili tüm çalışmalarımız bitmiş olacak. Çalışmalarımız son hız devam ediyor." diye konuştu.

Muhabir: Tunahan Akgün

# Türkiye
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Altın Ve Döviz Haftayı Rekorla Kapattı
Altın Ve Döviz Haftayı Rekorla Kapattı
Derebağı Şelalesi Coştu! Son 15 Yılın Rekoru Kırıldı
Derebağı Şelalesi Coştu! Son 15 Yılın Rekoru Kırıldı
Yeraltı Gidiyor Mu? İddialara Resmî Netlik Geldi!
Yeraltı Gidiyor Mu? İddialara Resmî Netlik Geldi!
Trump’ın “Bombalama” Çıkışı Sonrası İran’dan Hürmüz Hamlesi!
Trump’ın “Bombalama” Çıkışı Sonrası İran’dan Hürmüz...
Okul Saldırısında Yeni Güvenlik Ve İhmal Detayları
Okul Saldırısında Yeni Güvenlik Ve İhmal Detayları
Çubuk'ta turşu üreticileri denetlendi
Çubuk'ta turşu üreticileri denetlendi

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.