• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
14:55
Erciyes İhtisas Sanayi'de Genel Kurul Kararı: Oy Birliğiyle Kabul Edildi
14:41
Pınarbaşı’nda Deprem Fırtınası! Şener Üşümezsoy Senaryoyu Anlattı
12:58
YKS’de Saniyelerle Kaybettiler! 2 Öğrenci Sınava Alınmadı
11:20
Eski Araç Sahiplerini Rahatlatacak Teklif TBMM’de
11:06
Emeklilere Ev Umudu! TOKİ Teklifi Meclis Gündeminde
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Dolandırıcılık ve suç örgütü kurma suçundan tutuklanan Erol Evcil'in hakimlik ifadesi ortaya çıktı
GENEL
Yayınlanma: 05 Temmuz 2022 - 15:55
Güncelleme: 05 Temmuz 2022 - 15:55

Dolandırıcılık ve suç örgütü kurma suçundan tutuklanan Erol Evcil'in hakimlik ifadesi ortaya çıktı

"Demir Yumruk" operasyonunda gözaltına alınan ve dün tutuklanan Evcil, hakimlikte verdiği ifadede, devleti dolandırma gibi bir niyetinin olmadığını, vergi kaçırmadığını, ancak 3 milyar 9 milyon liralık vergi borcunun bulunduğunu anlattı.

GENEL
05 Temmuz 2022 - 15:55
Güncelleme: 05 Temmuz 2022 - 15:55
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dolandırıcılık ve suç örgütü kurma suçundan tutuklanan Erol Evcil'in hakimlik ifadesi ortaya çıktı
Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattığı iddia edilen firmalara yönelik "Demir Yumruk" operasyonunda gözaltına alınan ve Ankara Sulh Ceza Hakimliğince, "kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından dün tutuklanan Erol Evcil'in (Eşrefoğlu) hakimlik ifadesi ortaya çıktı.  

Emniyette gözaltında bulunduğu sürede detaylı ifade verdiğini, bu beyanlarının dikkate alınması gerektiğini belirten Evcil, Türkiye genelinde 4 demir çelik fabrikasının bulunduğunu, bu iş yerlerinde 3800 kişinin istihdam edildiğini aktardı.

Fabrikaların 2006 ve 2015 yılları arasına ait vergi borçlarının biriktiğini ifade eden Evcil, "Bunların vergi borcu 3 milyar 9 milyon civarındadır. Bu borç oluştuğunda 10 yıl tutuklu kalmıştım. Daha önce 'çete kurmak' ve 'dolandırıcılıktan' yargılandım, beraat ettim. Dolandırıcılık amacıyla hiçbir şey yapmadım. Vergi borçlarımın olduğu 2 şirket vardır. Sivas'taki demir çelik fabrikasında beraat ettiğim dosya kesinleşmediği için üzerinde tedbir vardır. Devleti dolandırma gibi bir niyetim yoktur. Benim sadece vergi borcum vardır." savunmasını yaptı.

Evcil'in avukatı Mehmet Er de Evcil'in medyatik bir kişilik olduğunu belirterek, soruşturma kapsamında gözaltına alındığında üzerinde sadece 5 bin lira bulunduğunu söyledi.

Müvekkilinin vergi suçu işlemediğini ancak vergi borcunun bulunduğunu savunan avukat Er, örgüt kurma iddialarının ise somut delillere dayamadığını iddia etti.

Aynı suçlardan tutuklanan şüpheliler, Tolga Demirel, Hasan Kabuklu ve Fırat Ardıç da sorgularında, Evcil'in sahibi olduğu fabrikalarda çalışan olduklarını, aralarında patron işçi ilişkisinin bulunduğunu öne sürdü.

"Demir Yumruk" Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattığı iddia edilen firmalara yönelik 28 Haziran'da düzenlenen "Demir Yumruk" operasyonunda, Evcil'in de aralarında 374 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 225'i dün sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Savcı, şüphelilerden 210'u için ek gözaltı talebinde bulundu. Sulh Ceza Hakimliği, 210 zanlıdan bir kısmı için 2, bazıları için ise 4 gün ek gözaltı süresi verdi.

Erol Evcil'in de arasında olduğu 15 şüpheli ise ifadelerinin alınmasının ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, şüpheliler Erol Evcil, Tolga Demirel, Hasan Kabuklu ve Fırat Ardıç "kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından, şüpheli Sadun Budinli ise "kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ile "suç örgütüne üye olmak" suçlarından tutukladı.

Alpaslan Gazi A, "konutu terk etmeme", diğer şüpheliler Özdemir Ö, Sadık Fırat E, Berat Nuri Ş, Gülderen Evcil A, Mirza Ardahan A, Mithat K, Öznur Çıtlak A, Remziye Evcil Ş. ve Serdar Ç. ise "yurt dışı yasağı" adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer şüphelilerin ifade işlemleri sürüyor.

  Muhabir: Tanju Özkaya,Serdar Açıl

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayseri'deki Bakan Ziyaretleri Şehre Ne Kazandıracak?
Kayseri'deki Bakan Ziyaretleri Şehre Ne Kazandıracak?
Türkiye-Almanya Ticari İlişkilerinde Yeni Dönem: Vize Engeli Aşılıyor!
Türkiye-Almanya Ticari İlişkilerinde Yeni Dönem: Vize Engeli Aşılıyor!
Erciyes İhtisas Sanayi'de Genel Kurul Kararı: Oy Birliğiyle Kabul Edildi
Erciyes İhtisas Sanayi'de Genel Kurul Kararı: Oy Birliğiyle Kabul Edildi
Dünyaca Ünlü Pedofilinin Sağ Kolu Konuştu: 18 Yıllık Sır Perdesi Aralanıyor
Dünyaca Ünlü Pedofilinin Sağ Kolu Konuştu: 18 Yıllık Sır Perdesi...
Pınarbaşı’nda Deprem Fırtınası! Şener Üşümezsoy Senaryoyu Anlattı
Pınarbaşı’nda Deprem Fırtınası! Şener Üşümezsoy Senaryoyu...
Şehit Uzman Çavuş Özgül'ün vasiyeti yerine getirildi
Şehit Uzman Çavuş Özgül'ün vasiyeti yerine getirildi

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.