Türkiye Emekli ve Emekçiler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Kayseri EYT Dernek Başkanı İsmail Yılmaztürk, emekli maaşlarının yetersizliğine ilişkin yaptığı basın açıklamasında, emekli ve milletvekili maaşları arasındaki büyük farkın toplumda ciddi rahatsızlık oluşturduğunu ifade etti.
Yılmaztürk, 2026 yılı itibarıyla en düşük emekli maaşının 20 bin TL seviyesinde olduğu bir dönemde, emekli olan bir milletvekilinin aylık gelirinin 450 bin TL’yi aşmasının sosyal adalet ilkesine aykırı olduğunu belirtti. Bu tablonun, yıllarca çalışarak ülkeye hizmet eden emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısını daha da ağırlaştırdığını dile getirdi.
Bir yanda geçim mücadelesi veren emekliler, diğer yanda yüksek maaş ve ayrıcalıklara sahip bir kesim olduğunu vurgulayan Yılmaztürk, “Milletin vekiline sefa, milletin aslına cefa anlayışı kabul edilemez. Vatandaşlarımız, emeklerinin karşılığını alamadıkları bir ortamda, seçilmiş temsilcilerin bu denli ayrıcalıklı bir yaşam sürmesini anlamakta zorlanıyor” dedi.
Yılmaztürk, emekli maaşlarının insanca yaşam seviyesine yükseltilmesi, alım gücünün enflasyon karşısında korunması ve çifte maaş uygulamalarına son verilmesi çağrısında bulundu. Kamu kaynaklarının adil ve eşitlikçi şekilde dağıtılması gerektiğini belirten Yılmaztürk, hükümeti ve tüm siyasi partileri kalıcı ve adil çözümler üretmeye davet etti
Musa Yusuf Işık




