• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
12:06
Boşanma Sonrası Nafakada Yeni Dönem
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Erdoğan: Almanya'da Destan Yazdık
GÜNDEM
Yayınlanma: 24 Şubat 2026 - 17:10

Erdoğan: Almanya'da Destan Yazdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO tatbikatında Türk ordusunun sergilediği performansın büyük yankı uyandırdığını belirterek “Almanya’da adeta destan yazdık” dedi.

GÜNDEM
24 Şubat 2026 - 17:10
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Erdoğan: Almanya’da Destan Yazdık
Erdoğan: Almanya’daki NATO tatbikatında destan yazdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’da gerçekleştirilen NATO tatbikatında Türk ordusunun Bayraktar TB3 ve TCG Anadolu ile dikkat çekici bir başarıya imza attığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAVELSAN Teknoloji Kampüsü’nde düzenlenen “Sancar İnsansız Deniz Aracı Hizmete Alma, Tesisler Temel Atma ve Açılış Töreni”nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, NATO’nun Almanya’da düzenlediği tatbikatta Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sergilediği performansın büyük yankı uyandırdığını söyledi.

Erdoğan konuşmasında, “NATO’nun Almanya’da düzenlenen tatbikatında ordumuz, Bayraktar TB3 ve TCG Anadolu gemimizle birlikte adeta destan yazdı” ifadelerini kullandı.

Baltık Denizi’nde kritik görev

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayraktar TB3’ün zorlu hava koşullarında görev icra ettiğini belirterek, insansız hava aracının Baltık Denizi üzerinde atışlı görev gerçekleştirdiğini ve TCG Anadolu gemisine emniyetli iniş yaptığını söyledi.

Tatbikat sırasında Eurofighter savaş uçaklarıyla koordineli uçuş yapıldığını aktaran Erdoğan, Bayraktar TB3’ün sekiz saat havada kalarak yaklaşık 1700 kilometre mesafe kat ettiğini ve NATO’nun en dikkat çekici performanslarından birini ortaya koyduğunu dile getirdi. 

SANCAR SİDA hizmete alındı

Törende SANCAR Silahlı İnsansız Deniz Aracı’nın hizmete alındığını açıklayan Erdoğan, yeni tesis yatırımlarının da temelinin atıldığını belirtti. Envantere katılan sistemlerle denizlerdeki insansız kabiliyetlerin güçleneceğini ifade eden Erdoğan, simülasyon altyapısının büyütülmesiyle eğitim ve operasyon hazırlık kapasitesinin artırılacağını söyledi.

Tamamlandığında Avrupa’nın en büyük simülasyon üretim ve entegrasyon tesislerinden biri olacak merkezin savunma teknolojilerinde önemli bir rol üstleneceğini kaydetti.

“Savunmada dışa bağımlılık yüzde 20’ye indi”

Türkiye’nin savunma sanayinde önemli bir dönüşüm gerçekleştirdiğini vurgulayan Erdoğan, geçmişte yüzde 80 seviyesinde olan dışa bağımlılığın yüzde 20’ye kadar düşürüldüğünü belirtti. Türkiye’nin artık kendi teknolojisini tasarlayan, yazılımını üreten ve ürünlerini ihraç eden bir ülke konumuna geldiğini ifade etti.

Savunma ve havacılık ihracatının son yıllarda rekor seviyelere ulaştığını söyleyen Erdoğan, geçen yıl ihracatın yüzde 48 artışla 10 milyar doları aştığını açıkladı.

“Hedef ilk 10 ülke arasına girmek”

Türkiye’nin savunma ihracatında dünyanın en büyük 11’inci ülkesi olduğunu belirten Erdoğan, 2028 hedefinin ilk 10 ülke arasına girmek olduğunu söyledi. Savunma sanayi proje hacminin 100 milyar doları, proje sayısının ise 1400’ü aştığını ifade etti.

Konuşmasının sonunda Türkiye’nin savunma teknolojilerini barış ve istikrar amacıyla geliştirdiğini vurgulayan Erdoğan, “Bizim kimsenin bir avuç toprağında gözümüz yoktur. Amacımız küresel barışa katkı sunan güçlü bir Türkiye inşa etmektir” dedi.

Musa Yusuf Işık
# Türkiye# Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan# TCG Anadolu gemisi# Bayraktar# NATO
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Üçüncü Yılında 70. ERVA
Üçüncü Yılında 70. ERVA
Süresiz Nafaka Kalktı mı? Yeni Düzenleme İçin 9 Aylık Takvim Başladı
Süresiz Nafaka Kalktı mı? Yeni Düzenleme İçin 9 Aylık Takvim Başladı
CHP Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı Görevden mi Alınacak?
CHP Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı Görevden mi Alınacak?
Kayseri’de Ücretsiz Kurslarla Kültürel Miras Geleceğe Taşınıyor
Kayseri’de Ücretsiz Kurslarla Kültürel Miras Geleceğe Taşınıyor
Keçiören’de Yeşilçam Nostaljisi Sahneye Taşındı
Keçiören’de Yeşilçam Nostaljisi Sahneye Taşındı
Sevgilisinin Ölümünde Yargılanan Sanığa Beraat
Sevgilisinin Ölümünde Yargılanan Sanığa Beraat

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.