Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin spor organizasyonları alanındaki uluslararası hamlelerine bir yenisinin daha eklendiğini duyurdu. Erdoğan, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’na (EURO 2032) İtalya ile ortak ev sahipliği yapılacağını açıkladı.
Yapılan açıklamada, bu iş birliğinin yalnızca futbol değil, iki ülke arasındaki dostluk ve diplomatik ilişkiler açısından da önemli bir adım olduğunun altı çizildi. Erdoğan, "Türkiye, uluslararası spor organizasyonlarında her geçen gün daha fazla söz sahibi oluyor. 2032 Avrupa Şampiyonası da bu vizyonun bir parçası. İtalya ile birlikte bu dev organizasyona ev sahipliği yapacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
EURO 2032'nin Türkiye ve İtalya'da farklı şehirlerde oynanacak olması, her iki ülkenin futbol turizmine de ciddi katkı sağlayacak. Organizasyonun detayları ve ev sahibi şehirlerin önümüzdeki süreçte UEFA tarafından netleştirilmesi bekleniyor.
Türkiye Futbol Federasyonu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını destekleyerek, EURO 2032’nin Türkiye’de futbolun gelişimine ivme kazandıracağını ve genç sporcular için ilham verici bir fırsat olacağını belirtti.
Erdoğan’ın bu açıklaması, futbol kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, Türkiye'nin son yıllarda art arda ev sahipliği yaptığı spor etkinliklerine bir yenisinin daha eklenecek olması heyecanla karşılandı.