• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
16:55
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
16:28
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
16:12
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
15:48
TVYD'den Sert Mesaj: "Türkiye'nin En Güvenilir Mecrası Televizyondur"
15:36
Kayseri'ye Dünya Spor Başkenti İçin Güçlü Mesaj
15:30
Bakanlık Haritayla Uyardı! 20 İl İçin Kritik Alarm Verildi!
15:25
ACES Heyeti Kayseri'de İncelemelere Başladı
13:12
Okul Bahçesi Kabusa Döndü!
12:11
Trump’ın “Bombalama” Çıkışı Sonrası İran’dan Hürmüz Hamlesi!
12:00
50 Gün 50 Milyar Dolar Kayıp İran Savaşı'nın Bedeli Ağır Oldu
11:46
İşte CHP'li Özkan Yalım'ın Merak Edilen Sevgilileri!
11:37
Sosyal Medya Tehditlerine Geçit Yok: 12 Tutuklama!
10:58
Kayseri'nin Şehit Polisi Ahmet Cihat Kilci
10:40
Trump'tan İran Mesajı: Görüşmeler Sürüyor!
10:33
Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Gelişmeler: Baş Şüpheliler Tutuklu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. "Evvel Allah, Sonra sizin sayenizde ekmek yiyeceğiz"
GENEL
Yayınlanma: 15 Mart 2023 - 13:29

"Evvel Allah, Sonra sizin sayenizde ekmek yiyeceğiz"

Talas Belediyesi tarafından Elbistan’da kurulan Talas Kent Yaşam ve Ticaret Alanı, bölge esnafında büyük memnuniyet yaşattı. Depremde evini ve işyerini kaybeden Mehmet Geçit isimli esnafın, “Evvel Allah, sonra sizlerin sayesinde ekmek yiyeceğiz. Allah sizden razı olsun” şeklindeki sözleri, bölge esnafının hislerine tercüman oldu.

GENEL
15 Mart 2023 - 13:29
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
“Evvel Allah, Sonra sizin sayenizde ekmek yiyeceğiz”
Talas Belediyesi tarafından Elbistan’da kurulan talas Kent Yaşam ve Ticaret Alanı’nda incelemelerde bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 4 gün gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanarak hizmete sunulan alanda esnafları da ziyaret ederek hayır işler temennisinde bulundu ve alış veriş yaptı.
Ticari hayatın yeniden başlamasının normalleşme yolunda önemli bir adım olduğuna dikkat çeken esnaflar da ekmek kapılarını çok kısa sürede yeniden açtığı için Başkan Yalçın’a teşekkür etti.
 “ARKADAŞLAR GECE GÜNDÜZ EMEK VERDİLER”
Başkan Yalçın’ın esnaf ziyaretine ise Talas Belediyesi tarafından hizmete sunulan Ticaret Alanında zirai ürünler satışı yapan Ziraat Mühendisi Mehmet Geçit’in sözleri damga vurdu. Depremde evini ve işyerini kaybettiğini söyleyen Mehmet Geçit, “Her şeyimizi kaybettik ama çok şükür ki yeniden başladık. Evvel Allah, sonra sizlerin sayesinde buradan ekmek yiyeceğiz. Allah sizden ve devletimizden razı olsun. Arkadaşlar gece gündüz emek veriyorlar burada. Bizi yalnız bırakmadınız, kısa sürede bu dükkanları hizmetimize sundunuz. Çok teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun” şeklinde konuştu.
HER ŞEYİYLE KOMPLE BİR YAŞAM ALANI
Bölgede yaptığı incelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da Elbistan’da her şeyi düşünülmüş 300 konteynerlik bir yaşam alanı oluşturduklarını belirterek, “Türkiye’de yaşayan herkes deprem bölgesine destansı bir şekilde yardıma koştu. Depremin olduğu anın ilk dakikalarından itibaren AFAD’da hemen toplanıp nereye ne yapacağımızı belirlemeye çalıştık. Sayın valimiz önce Kahramanmaraş’a sonra Elbistan’a görevlendirildi. Bize de Elbistan’da bir yaşam kenti alanı tahsis edildi. Bunun üzerine Talas Belediyesi olarak 300 konteynerlik bir yaşam alanı hazırladık. İşte en son bugün de asfaltı yapılıyor. 200’ün üzerinde yaşam konteyneri, 51 tane ofis, 22 tane dükkan ve 8 tane sosyal mekân olarak yaklaşık 300 konteynerden oluşan Yaşam Kent Alanını tamamlamak üzereyiz. Oturacak olanlara hem geçmiş olsun hem de hayırlı olsun” dedi.
KATKI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR
Talas Kent Yaşam Alanının kuruluşuna katkı sağlayanlara da teşekkür eden Başkan Yalçın, “Allah devlete zeval vermesin. Elbirliği ile yaraları sarıyoruz. Bütün halkımıza teşekkür ediyorum. Özellikle Talas halkına ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Aynı zamanda burada depremin ilk gününden beri görev yapan bilhassa Talas Belediyesi personeline ve onlara destek sağlayan bütün belediye personeline teşekkür ediyorum. Aşağı yukarı bir aydan beri evine gitmeden burada çalışan personellerimiz var, hepsi ayrı ayrı hizmet yapıyorlar.” diye konuştu.
ELBİSTAN TALAS KENT YAŞAM VE TİCARET ALANI
200’ün üzerinde yaşam konteyneri, 51 ofis, 22 dükkan, 18 sosyal mekan, 6 eğitim konteyneri olmak üzere 300 konteynerden oluşan Talas Kent Yaşam ve Ticaret Alanında ayrıca 1 çocuk oyun alanı, 1 mini futbol sahası ve açık hava sinemasının da olduğu 1.100 m²’lik bir meydan yer alıyor.
4 GÜNDE YAPILAN DÜKKANLAR HIZLA TESLİM EDİLDİ
Bilindiği üzere yapımı 4 gün içerisinde tamamlanan işyerlerinin kurası çekilerek esnaflara teslim edildi ve Elbistan’da ticari hayat yeniden canlanmış oldu.
# kayseri# talas
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
KVK Voleybol’dan Çifte Zafer! Yarı Finale Yükseldi
Kayserispor Gaziantep Deplasmanı Öncesi Son Hazırlıklarını Yapıyor
Kayserispor Gaziantep Deplasmanı Öncesi Son Hazırlıklarını Yapıyor
Kayseri’de Ailelere Çocuk Güvenliği Semineri Düzenlendi
Kayseri’de Ailelere Çocuk Güvenliği Semineri Düzenlendi
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
Şehrimizin İncisi Erciyes 38 Fk Bir Üst Lig Yolunda Dev Bir Adım Attı
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
Kayseri'de 100. Yıl Gururu! Cadde Kararı ve Fabrika Müjdesi
Maharetli eller kendi gününde kendi yerinde
Maharetli eller kendi gününde kendi yerinde

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.