Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip, 13. dakikada Maxim'in golüyle öne geçti ve devreyi 1-0 üstün kapattı. İlk yarıda aradığını bulamayan Fenerbahçe, ikinci yarıda adeta vites artırdı. Sarı-lacivertliler, 4 dakikada üç gol birden atarak maçı resmen kopardı!
dakikada penaltıdan Talisca'nın golüyle eşitliği yakalayan Fenerbahçe, hemen ardından 69’da Dzeko’nun ağları sarsmasıyla öne geçti. Şoku atlatamayan Gaziantep FK, 72. dakikada Fred’in attığı golle iyice çöktü.
Bu galibiyetle Fenerbahçe puanını 75'e yükseltti ve maç fazlasıyla lider Galatasaray ile puan farkını 5’e indirdi. Gaziantep FK ise 42 puanda kaldı.
Maçın 15. dakikasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Kostic, 4 Mayıs Pazar günü oynanacak kritik Beşiktaş derbisinde takımını yalnız bırakacak. Fenerbahçe cephesinde bu eksik şimdiden planları değiştirmiş durumda.





