• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
19:21
Ali Çamlı Kayserispor Başkanı Oluyor: Yönetim Kadrosu Belli Oldu
18:40
Prof. Dr. Derviş Boztosun’dan İtibarsızlaştırma İddiası: "Yargısız İnfaz Yapılıyor"
17:40
Kayseri’de CHP İl Teşkilatı’nda Hareketli Saatler: İl Başkanlığında Değişim İddiası
17:29
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Türkiye'ye Dönüş" Çağrısı
11:40
Rahmi Koç’a 'Kürt Kadını' İfadeleri Nedeniyle Soruşturma
10:54
Benzinde İndirim Rüzgarı
10:43
Emekli Zammında Temmuz Beklentisi: Rakamlar Şekilleniyor
10:32
Bir Günde Milyarlar Buhar Oldu! Küresel Piyasalar Alarm Veriyor
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Fransız milletvekilleri, İsrail'in, Gazze'ye saldırısında Fransız Dışişleri mensubunu öldürmesine tepkili
GENEL
Yayınlanma: 18 Aralık 2023 - 11:22
Güncelleme: 18 Aralık 2023 - 11:24

Fransız milletvekilleri, İsrail'in, Gazze'ye saldırısında Fransız Dışişleri mensubunu öldürmesine tepkili

Fransa Dışişleri Bakanlığının; İsrail'in, Refah kentinde bir konutu vurması sonucu Bakanlık mensubunun hayatını kaybettiğini duyurmasının ardından ülkede bazı milletvekilleri, İsrail'e tepki gösterdi.

GENEL
18 Aralık 2023 - 11:22
Güncelleme: 18 Aralık 2023 - 11:24
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Fransız milletvekilleri, İsrail'in, Gazze'ye saldırısında Fransız Dışişleri mensubunu öldürmesine tepkili
Fransa Dışişleri Bakanlığının; İsrail'in, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir konutu vurması sonucu 13 Aralık'ta ağır yaralanan Bakanlık mensubunun hayatını kaybettiğini duyurmasının ardından ülkede bazı milletvekilleri, İsrail'e tepki gösterirken; Fransız basını, olayı resmi açıklama üzerinden görmekle yetindi.

 

Konuya ilişkin Fransız Dışişleri Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, sivillerin yaşadığı konutun vurulması kınansa da, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna'nın Tel Aviv'i ziyaretinde, İsrailli mevkidaşıyla yaptığı basın toplantısında, İsrail'in, Gazze-Mısır sınırındaki sivil konutları vurarak öldürdüğü Bakanlık mensubuna değinmemesi dikkati çekmişti.

Bakanlık, Gazze'de öldürüldüğünü duyurduğu mensubunun kimliğine ilişkin bilgi vermezken, Le Figaro, İsrail saldırılarında ölen kişinin "Ahmed Abou Shama" isimli bir Filistinli olduğunu aktardı.

NUPES ittifakı milletvekili Elsa Faucillon, X'teki paylaşımında, Ahmed Abou Shama'nın 23 senedir Dışişleri Bakanlığı için çalıştığını ve Gazze'deki Fransız Enstitüsünde görev yaptığını belirtti.

Milletvekili Faucillon, Fransa'nın, Bakanlık mensubunun 4 oğlunu "Gazze'den çıkışına izin verilenler" listesine almadığını ve Abu Shamla'nın bu nedenle Gazze'de onlarla birlikte kalmayı tercih ettiğini kaydetti.

"Netanyahu'ya karşı masaya yumruğumuzu vurmanın zamanı geldi"

Rönesans Partisi Milletvekili ve Meclis Dışişleri Komitesi Başkan Yardımcısı Mireille Clapot ise X'teki paylaşımında, Bakanlık mensubunun öldürülmesine tepki göstererek, "3'te 2'si kadın ve çocuk olan 1800 kişi, 3 İsrailli esir, bir Fransa Dışişleri Bakanlığı çalışanı öldürüldü. Dünyanın, İsrail'i ölümcül deliliğinde desteklemeyi bırakması için ne gerekecek?" ifadelerini kullandı.

Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) milletvekili Antoine Leaument ise paylaştığı mesajda, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Bakanlık mensubunun ailesi ile dayanışma içinde olduklarını vurgulayarak, "(Binyamin) Netanyahu'ya karşı masaya yumruğumuzu vurmanın zamanı geldi." dedi.

Aşırı sağcı Marine Le Pen de yaptığı paylaşımda, Bakanlık mensubunun ölümünden "derin üzüntü" duyduğunu belirterek, ailesi ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Bakanlık mensubunun İsrail saldırılarında öldürülmesi, Fransız basınında yankı uyandırmadı

Fransız basını da olayı sadece Bakanlığın resmi açıklaması üzerinden görmekle yetindi.

Bakanlık mensubunun ölümü, Liberation gazetesince, "Dışişleri Bakanlığı mensubu öldürüldü; Paris, ölümüne ışık tutulmasını istiyor" başlığıyla verirken; Le Monde, olayı "Bir Dışişleri Bakanlığı mensubu, İsrail'in Refah'taki bombardımanında öldü" başlığı ile gündeme getirdi.

Le Parisien ise "Fransa, bir Dışişleri mensubunun İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldüğünü duyurdu" başlığını attı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, bir mensubunun İsrail saldırısında öldürüldüğünü duyurmuştu

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 13 Aralık'ta, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir konutu vurması sonucu Bakanlık mensubunun ağır yaralandığı, birçok kişinin de hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

Yaralı Bakanlık mensubunun, daha sonra yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, Fransa'nın, sivillerin yaşadığı bu konutun vurulmasını kınadığı ifade edilmişti.

Açıklamada, Fransa'nın, İsrail makamlarından en kısa sürede bu bombardımanın hangi koşullarda gerçekleştirildiğini aydınlatmasını istediği kaydedilmişti.

 

Muhabir: Şeyma Uzundere


AA

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Ali Çamlı Kayserispor Başkanı Oluyor: Yönetim Kadrosu Belli Oldu
Ali Çamlı Kayserispor Başkanı Oluyor: Yönetim Kadrosu Belli Oldu
Prof. Dr. Derviş Boztosun’dan İtibarsızlaştırma İddiası:
Prof. Dr. Derviş Boztosun’dan İtibarsızlaştırma İddiası: "Yargısız...
Kayseri’de CHP İl Teşkilatı’nda Hareketli Saatler: İl Başkanlığında Değişim İddiası
Kayseri’de CHP İl Teşkilatı’nda Hareketli Saatler: İl Başkanlığında...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Türkiye'ye Dönüş" Çağrısı
Berberler Odası Başkanı Özkardaş Açılışa Katıldı
Berberler Odası Başkanı Özkardaş Açılışa Katıldı
“Bilardo’nun Şehrimizdeki Güçlü Potansiyelini Ön Plana Çıkartıyoruz”
“Bilardo’nun Şehrimizdeki Güçlü Potansiyelini Ön Plana Çıkartıyoruz”

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.