• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
11:59
Kitap Fuarına Yoğun İlgi: Kayseri’de 3 Günde Yüz Binler Akın Etti!
10:49
Kayseri'de Suç Ağına Büyük Darbe: Yüzlerce Gözaltı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. YEREL HABERLER
  3. Frig Vadisi'nin "ekolojik köyü" Gökçekuyu, turistleri kendine çekecek
YEREL HABERLER
Yayınlanma: 05 Mayıs 2023 - 13:49
Güncelleme: 05 Mayıs 2023 - 13:49

Frig Vadisi'nin "ekolojik köyü" Gökçekuyu, turistleri kendine çekecek

Eskişehir'de, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Han ilçesinin Gökçekuyu Mahallesi'nde hayata geçirilen Frig Vadisi Ekolojik Köy...

YEREL HABERLER
05 Mayıs 2023 - 13:49
Güncelleme: 05 Mayıs 2023 - 13:49
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Frig Vadisi'nin "ekolojik köyü" Gökçekuyu, turistleri kendine çekecek
Eskişehir'de, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Han ilçesinin Gökçekuyu Mahallesi'nde hayata geçirilen Frig Vadisi Ekolojik Köy Projesi'nin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla gerçekleştirildi.  

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, Eskişehir Valiliği, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) desteğiyle hayata geçirilen projenin açılışına Bakan Dönmez, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Han Kaymakamı Murat Ak, siyasi parti temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı. Gümüş ve Ak, Bakan Dönmez'e proje hakkında bilgi verdi.

"Pilot köy" olarak seçilerek yeniden dizayn edilen Gökçekuyu Mahallesi'nde tarım ve turizmin entegre edilip geliştirilmesi ile yöre halkının sosyoekonomik açıdan gelişmesine katkı sağlanması ve bu sayede hedef bölgede kırsal yaşamı sürdürülebilir kılarak başta Frig Vadisi'nde bulunan Han, Seyitgazi ve Çifteler ilçelerinin kırsal mahalleleri olmak üzere birçok kırsal yaşam alanlarına rol model olunması hedefleniyor.

11 milyon lira yatırım yapılması planlanan Gökçekuyu'da küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, hububat üretimi ve süt üretimiyle 2022 yılında elde edilen gelirin, 2023'ten itibaren eklenen tarım turizmi, küçükbaş hayvan sütünden peynir üretimi ve sözleşmeli lavanta üretimi kalemleriyle 2027'de daha da yükselmesi amaçlanıyor.

Proje sonucunda, kırsal mahallede üretilen her türlü bitkisel ve hayvansal ürünlerin yerinde ve değerinde pazarlanmasıyla pansiyonculuğunun da devreye alınarak hedef bölgede gelir kapısının oluşturulabileceği, sürdürülebilir gelirle köyden kentlere göçlerin önüne geçilmesi planlanıyor.

Gökçekuyu'ya gelen ziyaretçilere köy yaşamı yaşatılması hedeflenen projeyle misafirlere şark köşesi gibi özel donatılmış tur aracıyla, canlı yöresel müzikler eşliğinde eğlenceli tarihi ve doğal alan gezisi yapma imkanı sunulacak. Ziyaretçiler, içinde Han Yeraltı Şehri, Yazılıkaya Midas Anıtı ziyareti, Dağlık Frigya doğa yürüyüşü, lavanta bahçeleri ziyaretlerinin yer aldığı "Frig Vadisi Turu" yapma imkanı bulacak.


AA
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Erciyes 38 FK Play-Off’ta Mardin Mazıdağı İle Eşleşti
Erciyes 38 FK Play-Off’ta Mardin Mazıdağı İle Eşleşti
İkinci Amatör Küme’de 6’ncı Hafta Geride Kaldı
İkinci Amatör Küme’de 6’ncı Hafta Geride Kaldı
Kayserili 2 Sporcudan Halterde Önemli Başarı
Kayserili 2 Sporcudan Halterde Önemli Başarı
Erciyes’te Nisan Karı Sezonu Uzattı
Erciyes’te Nisan Karı Sezonu Uzattı
 Cem Adrian Kayseri’de Sahne Aldı, Müzikseverler Eşlik Etti
Cem Adrian Kayseri’de Sahne Aldı, Müzikseverler Eşlik Etti
Şehit imam Hacı Kazım Ozan anıldı
Şehit imam Hacı Kazım Ozan anıldı

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.