Süper Lig’in 35. haftasında gözler Trabzon’da oynanan dev mücadeleye çevrildi. Galatasaray, zorlu deplasmanda Trabzonspor’u 2-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda dev bir adım daha attı.
Papara Park’ta tribünlerin tamamen dolduğu derbide ilk 45 dakika golsüz geçildi. Ancak ikinci yarıda sahneye sarı-kırmızılıların tecrübeli stoperi Abdülkerim Bardakcı çıktı. 66. dakikada Barış Alper Yılmaz’ın kazandırdığı korneri Sara kullandı, arka direkte iyi yükselen Abdülkerim kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi.
Golden sonra kontrolü elden bırakmayan Galatasaray, 84. dakikada bu kez Morata’nın golüyle farkı ikiye çıkardı. İspanyol golcü, ceza sahasında buluştuğu topu ağlara göndererek skoru belirledi: 0-2.
Okan Buruk’un öğrencileri bu galibiyetle ligde üst üste 5. maçını kazanırken, puanını da 86’ya yükseltti. En yakın takipçisiyle arasındaki farkı yeniden 8’e çıkaran Galatasaray, gelecek hafta sahasında Kayserispor karşısında alacağı tek puanla şampiyonluğunu ilan edecek.
Evinde mağlup olan Trabzonspor ise 46 puanda kaldı. Bordo-mavililer önümüzdeki hafta deplasmanda Bodrum FK ile karşı karşıya gelecek.
Kaynak: Dürüst Haber





