• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
20:26
Sinan Chef'ten Taklit ve Tağşiş Listesi Sonrası İlk Açıklama: "Ben Kayseri'ye Yanlış Yapmam, Kendimden Eminim"
14:34
Arıkan’dan Kartal İmam Hatip Tartışmalarına Tepki
14:20
Faizde Beklenen Karar Geldi
13:26
Baki Ersoy’dan Adana Demirspor’a 380 Bin TL’lik Destek
13:13
Şezlonga "7 Kişi" Uyarısı Sosyal Medyada Gündem Oldu
12:18
Semih Güler'e Süper Lig Kancası: Kayserispor Kararını Verdi!
11:03
Gülsoy: Özgür Basın Ekonomik Kalkınmanın Gücüdür
10:58
Başkan Yalçın’dan Basın Bayramı Mesajı
10:51
Kayseri Afetlere Ortak Dijital Veri Sistemi Kuruyor
10:46
Türkiye'nin En Zengini Değişti! Murat Ülker Zirveyi Kaybetti
10:39
Düğün Konvoyu Faciası! Genç Anne Hayatını Kaybetti, Eşi ve Bebeği Yaralandı
10:04
Kayseri'de Milyoner Heyecanı Başlıyor!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Hak-İş'ten 1 Mayıs Bildirisi: Birlik ve Dayanışma!
GÜNDEM
Yayınlanma: 30 Nisan 2025 - 14:34

Hak-İş'ten 1 Mayıs Bildirisi: Birlik ve Dayanışma!

Hak-İş Konfederasyonu'ndan 1 Mayıs Mesajı: Emeğin Onuru, Birlik ve Dayanışma

GÜNDEM
30 Nisan 2025 - 14:34
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hak-İş’ten 1 Mayıs Bildirisi: Birlik ve Dayanışma!

HAK-İŞ Konfederasyonu, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü coşkulu bir şekilde kutladı. Ülkemizin dört bir yanından ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden, alın teriyle çalışan emekçilere seslenen HAK-İŞ, emek mücadelesinin evrensel değerleri etrafında birleşme çağrısında bulundu.

 

Rize Meydanı’ndan ve Türkiye genelindeki 81 ilden yapılan açıklamalarda, tüm emekçilerin sendikal hak ve özgürlüklerine vurgu yapıldı. "Emeğin ve emekçinin haklarını savunmaya devam edeceğiz" denilen bildiride, iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle hayatını kaybeden emekçiler anıldı, şehitlerimize rahmet dilendi.

 

HAK-İŞ, 1 Mayıs kapsamında gerçekleştirdiği basın toplantılarında, emekçilerin ücretlerinin enflasyona karşı korunmasını ve asgari ücretin güçlendirilmesini talep etti. Ayrıca, işsizlik sigortası ödeneği, vergi düzenlemeleri ve kıdem tazminatı gibi önemli başlıklarla ilgili taleplerini dile getirdi.

Kayıt dışı istihdamla mücadeleye devam edilmesi, kadınlar, gençler ve engelliler için istihdam politikalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. HAK-İŞ, dijital dönüşümün işçilerin haklarını gözeterek gerçekleşmesini ve çevre dostu işlerin yaratılmasını da talep etti.

 

Sendikal haklar ve iş güvencesi için alanlarda olduklarını belirten HAK-İŞ, işten çıkarılan emekçilerin işlerine iade edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, işyerlerinde şiddet, mobbing ve tacizin önlenmesi için ILO'nun C190 sayılı Sözleşmesi'nin onaylanması gerektiği belirtildi.

 

HAK-İŞ, aynı zamanda küresel adaletin ve insan haklarının savunucusu olarak, Filistin'e yönelik saldırılara karşı tepki gösterdi. "Özgür ve Bağımsız Filistin Mücadelesi"nin yanındayız diyen HAK-İŞ, mazlum halkların yanındadır ve emeğin onuru için küresel mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

 

HAK-İŞ, tüm emekçileri "Örgütlü ol, Sendikalı ol, HAK-İŞ’li ol" çağrısıyla birliğe davet etti. Emek mücadelesinin, yalnızca ulusal düzeyde değil, küresel ölçekte bir birlik ve dayanışma gerektirdiğine dikkat çekti. 1 Mayıs'ın, tüm dünyada emekçilerin birliği ve dayanışması için önemli bir gün olduğunu belirterek, "Yaşasın emeğin birliği, yaşasın HAK-İŞ" mesajı verdi.

1 Mayıs'ın önemi bir kez daha vurgulandı ve emeğin güvencesi için verilen mücadelenin devam edeceği duyuruldu.

# HAK İŞ# 1 Mayıs# Bildiri
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Sinan Chef'ten Taklit ve Tağşiş Listesi Sonrası İlk Açıklama:
Sinan Chef'ten Taklit ve Tağşiş Listesi Sonrası İlk Açıklama: "Ben...
Reynmen'i Kedi Isırdı! Kanlar İçinde Hastaneye Gitti
Reynmen'i Kedi Isırdı! Kanlar İçinde Hastaneye Gitti
Fenerbahçe'de Deprem! 7 Yönetici Aynı Anda İstifa Etti
Fenerbahçe'de Deprem! 7 Yönetici Aynı Anda İstifa Etti
Rusya'nın Göz Bebeği Düştü
Rusya'nın Göz Bebeği Düştü
Arıkan’dan Kartal İmam Hatip Tartışmalarına Tepki
Arıkan’dan Kartal İmam Hatip Tartışmalarına Tepki
Turizmde Yüzler Gülüyor: Gelirde Artış!
Turizmde Yüzler Gülüyor: Gelirde Artış!

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.