• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
17:21
Kayserispor'da Transfer Harekatı Başladı
16:21
Tanju Özcan Hakkındaki Soruşturmada Yeni Tutuklama Kararı
15:57
Berlin Raporunda Türkiye Detayı: MİT Faaliyetleri Mercek Altında
12:57
Bodrum’dan Ayder’e Kritik Karar: Doğal Sit Alanları Yeniden Belirlendi
11:59
Emekli Zammında Kritik Hesap! Ek Ödemeler De Değişecek
11:41
TOGG’dan Sürpriz Hamle! Limuzin Modeli
10:18
Kayseri Üniversitesi’ne “Spor Dostu Kampüs” Unvanı
10:07
Altın Yeniden Yükselişe Geçti!
09:48
CHP Kayseri’de "Atama" Krizi: İl Başkanı Gözbaşı’ndan Sert Tepki!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. Harvard'da "ifade özgürlüğünü savunan" Rektör Gay'i destekleyen Yönetim Kurulu istifaya çağrıldı
GENEL
Yayınlanma: 26 Aralık 2023 - 12:31
Güncelleme: 26 Aralık 2023 - 12:31

Harvard'da "ifade özgürlüğünü savunan" Rektör Gay'i destekleyen Yönetim Kurulu istifaya çağrıldı

ABD'deki Harvard Üniversitesinden bazı öğretim görevlileri, İsrail'e tepki gösterilerinde "ifade özgürlüğünü savunduğu" için eleştirilen Harvard Üniversitesi Rektörü Claudine Gay'e destek veren Yönetim Kurulu üyelerini istifaya çağırdı.

GENEL
26 Aralık 2023 - 12:31
Güncelleme: 26 Aralık 2023 - 12:31
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Harvard'da "ifade özgürlüğünü savunan" Rektör Gay'i destekleyen Yönetim Kurulu istifaya çağrıldı
The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre, Harvard Üniversitesinden bazı öğretim görevlileri, "imajı zedelenen" üniversitenin yeniden yapılandırılmasını istiyor.

 

Kampüste düzenlenen İsrail'e tepki gösterilerini "düşünce özgürlüğü" kapsamında değerlendirmesi dolayısıyla eleştirilen Rektör Gay'e yönelik istifa baskısı artarken, kendisine desteğini bildiren Yönetim Kurulu üyeleri de bazı öğretim görevlilerince istifaya çağrıldı.

Yönetim Kuruluna bir hükümet yetkilisi atanması isteği

Eski Harvard Tıp Fakültesi Dekanı Jeffrey Flier, yaptığı açıklamada, son gelişmelerden dolayı üniversitenin itibarının "dünya genelinde çok önemli bir darbe aldığını" belirtti.

Biyomühendislik ve Uygulamalı Fizik Bölümü öğretim görevlisi Kit Parker ise üniversitenin bir dönüm noktasında olduğunu ve gidişatı değiştirmek için Yönetim Kurulu üyelerinin istifa etmesi gerektiğini söyledi.

İsmi açıklanmayan bir öğretim görevlisi, Massachusetts Temsilciler Meclisi üyelerinden, "daha fazla şeffaflık ve kamuya hesap verebilirlik" sağlamak adına Yönetim Kuruluna bir hükümet yetkilisi atamalarını istedi.

Massachusetts Eyalet Valisi Maura Healey'in sözcüsü de Valinin tekliften haberdar olduğunu ve incelemeyi "dört gözle beklediğini" açıkladı.

Harvard Üniversitesi Rektörü Gay istifaya zorlanmıştı

ABD Kongresi Eğitim ve İş Gücü Komisyonunda 5 Aralık'ta düzenlenen "Kampüs Rektörlerini Sorumlu Tutmak ve Antisemitizmle Mücadele" başlıklı oturum kapsamında, Harvard Üniversitesi Rektörü Claudine Gay, Pensilvanya Üniversitesi Rektörü Elizabeth Magill ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Rektörü Sally Kornbluth, üniversite kampüsünde antisemitizm olaylarına ilişkin yaklaşımlarına dair ifade vermeye çağrılmıştı.

Üç rektör, saatler boyunca antisemitizmle ilgili konularda öğrencilere yönelik disiplin faaliyetlerine, üniversitelerin nasıl farklı görüşleri temsil ettiğine ve kampüsteki güvenliğe ilişkin soruları yanıtlamıştı.

Rektörlüğe son bir yılda başlayan Gay, Magill ve Kornbluth, antisemitizmle birlikte Müslüman karşıtlığı ve nefretin her türlüsünün artışına karşı mücadele edeceklerini belirtmişti.

Üç isim de İsrail'e tepki gösterilerini, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirmesi nedeniyle yoğun eleştiri ve baskıyla karşı karşıya kalarak istifa etmeye zorlanmıştı.

Pensilvanya Üniversitesi Rektörü Magill, baskıların ardından istifa etmişti.

Harvard Üniversitesi yönetimi ise Rektör Gay'in, ABD Kongresi'nde antisemitizmle ilgili oturumda yaptığı açıklamalar nedeniyle aldığı tepkilere rağmen görevinde kalacağını duyurmuştu.

Üniversite yönetimi, bu kararıyla bağışçılarının ve bazı siyasetçilerin yoğun baskısına rağmen, suç unsuru teşkil etmeyen düşüncelerin özgürce tartışılmasından yana tavır almıştı.

 

Muhabir: Salih Okuroğlu


AA

 

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayseri Sokaklarında “Vekil” Krizi: Vatandaş Milletvekilini Tanımıyor!
Kayseri Sokaklarında “Vekil” Krizi: Vatandaş Milletvekilini Tanımıyor!
Kayserispor'da Transfer Harekatı Başladı
Kayserispor'da Transfer Harekatı Başladı
Melikgazi’de
Melikgazi’de "Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor": Hizmet Rotası...
Melikgazi'nin Yaz Kurslarında Kayıt Heyecanı Başladı
Melikgazi'nin Yaz Kurslarında Kayıt Heyecanı Başladı
Haluk Levent’e Milyonluk Çek Cezası
Haluk Levent’e Milyonluk Çek Cezası
Kırşehir'de karayolları ekiplerinin yaralı halde bulduğu kızıl şahin tedavi ediliyor
Kırşehir'de karayolları ekiplerinin yaralı halde bulduğu kızıl şahin tedavi ediliyor

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.