• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Resmi Reklamlar
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • 3. SAYFA
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT SPOR TEKNOLOJİ OTOMOBİL GENEL REKLAM
  • Ara
SON DAKİKA:
11:50
Okullarda Yeni Dönem: 7 Basamaklı Güvenlik Modeli
10:58
İl Milli Eğitim Müdürü Esen:'' Okullar Güvenli Limanlarımızdır.''
10:44
TBMM'den Kritik Karar: Sosyal Medya Yasağı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
  1. Haberler
  2. GENEL
  3. İLBANK'tan Isparta'ya 279 milyon liralık destek
GENEL
Yayınlanma: 25 Haziran 2022 - 15:45
Güncelleme: 25 Haziran 2022 - 15:45

İLBANK'tan Isparta'ya 279 milyon liralık destek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilgili kuruluşu olan İller Bankası (İLBANK) Isparta'da toplam maliyeti 228 milyon lira olan 22 projeyi tamamladı, 51 milyon liralık 5 işin yapımı ise devam ediyor.

GENEL
25 Haziran 2022 - 15:45
Güncelleme: 25 Haziran 2022 - 15:45
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İLBANK'tan Isparta'ya 279 milyon liralık destek
İLBANK yetkililerinden alınan bilgiye göre, İller Bankası, kurulduğu günden bu yana, Türkiye'nin dört bir yanında şehirlerin bayındırlık hizmetlerinde önemli projeleri finanse ederek yerel yönetimlere danışmanlık ve teknik destek veriyor.  

İller Bankası, içme suyundan atık suya, katı atıktan yenilenebilir enerjiye, kent içi ulaşımdan kentsel dönüşüme, sokak sağlıklaştırmadan bisiklet yollarına kadar birçok alanda yaptığı projeleri halkın hizmetine sunuyor.

İLBANK, Isparta'da da toplam maliyeti 228 milyon lira olan 22 projeyi tamamladı. Bu 22 işin, 3'ü atık su, 3'ü içme suyu, 5'i şehircilik ve 11'i üstyapı ve diğer altyapı işlerinden oluştu.

Ayrıca 51 milyon lira tutarındaki bir içme suyu, 2 atık su ve 2 üstyapı-diğer altyapı yatırımı olmak üzere 5 işin çalışmaları devam ediyor.

İLBANK tarafından yapılan işler arasında Gelendost, Savköy ve Eğirdir'e 58 milyon liralık destekle yapılan içme suyu inşaatı, Senirkent ilçesine 32 milyon destekle yapılan kanalizasyon inşaatı, merkez ilçeye 56 bin metreküp/gün kapasiteli, 24 milyon liralık atık su arıtma tesisi, Yenişarbademli ilçesinde 5 milyon liralık destekle yapılan paket atık su arıtma tesisi de bulunuyor.

Ayrıca merkez ilçeye bağlı Kuleönü beldesi ve Şarkikaraağaç ilçesine 35 milyon liralık, 2 bin kilovatlık güneş enerji santrali tesisi de yapan İLBANK, Kuleönü'ne 3 milyon liralık destekle kapalı pazar yeri inşasını da sağladı.

Çevre düzenlemelerine de destek veren İLBANK, merkez ilçeye, "Yakaören Köyü Milas Mesireliği" çevre düzenlemesinin yapılması işi ile seyir terası ve yol düzenlemesi işine yaklaşık 3,5 milyon liralık destek verdi. İLBANK aynı ilçede 3 milyon liralık destekle sokak güzelleştirme işi de yapıyor. Bu projenin yüzde 12'lik kısmı tamamlandı. İlçede yeni başlayacak sokak güzelleştirme çalışmalarına 17,5 milyon liralık destek verilecek.

İLBANK destekleriyle kentte tamamlanan ve yapılacak diğer yatırımlar ise şöyle:

"Merkez ilçeye 4 milyon liralık destekle Kirazlıdere Kafeterya inşaatı ile 18,5 milyon lira değerinde hizmet binası yapımı. 10,5 milyon lira değerinde otopark yapım işi. Sütçüler ilçesine 7,5 milyon liralık destek sağlanarak, işyeri ve çok amaçlı salon inşaatının statik kısmının yapım işi. Şarkikaraağaç ilçesine 1 milyon liralık destekle belediye kent parkı yapımı. Keçiborlu ilçesine 1,5 milyon liralık destek sağlanarak beton parke ve beton bordür taşı döşenmesi işi. Şarkikaraağaç ilçesi Çarıksaraylar ve Çiçekpınar beldelerine 20 milyon liralık destekle grup atık su arıtma tesisi yapım işi. Eğirdir'e bağlı Sarıidris'e 5 milyon 200 bin liralık destekle paket atık su arıtma tesisi yapımı."

Kuleönü'ne 10,5 milyon lira değerinde içme suyu tesisinin yapımına ise yakın zamanda başlanacak.

 

Muhabir: Yıldız Nevin Gündoğmuş

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Kayserispor’da Rizespor Maçı Hazırlıkları Sürüyor
Kayserispor’da Rizespor Maçı Hazırlıkları Sürüyor
Spor A.Ş. Sporcularından Başarı Mesajı: “Çok Çalışmak”
Spor A.Ş. Sporcularından Başarı Mesajı: “Çok Çalışmak”
Kocasinan Sera OTB’de 8’inci Kuyuda Sıcak Su
Kocasinan Sera OTB’de 8’inci Kuyuda Sıcak Su
Müdür Esen: 23 Nisan, Çocuklara Duyulan Güvenin İfadesi
Müdür Esen: 23 Nisan, Çocuklara Duyulan Güvenin İfadesi
Kayseri’ye Yeni Tramvay Hattı Müjdesi Geldi
Kayseri’ye Yeni Tramvay Hattı Müjdesi Geldi
Adalet Bakanı Bozdağ: Orman yakanlara verilen cezaların artırılması konusunda çalışmalara başladık
Adalet Bakanı Bozdağ: Orman yakanlara verilen cezaların artırılması konusunda çalışmalara başladık

Ana Sayfa
Resmi Reklamlar
GÜNDEM
EKONOMİ
DÜNYA
EĞİTİM
3. SAYFA
MAGAZİN
SAĞLIK
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
SPOR
TEKNOLOJİ
OTOMOBİL
GENEL
REKLAM
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GENEL
  • GÜNDEM
  • KÜLTÜR SANAT
  • OTOMOBİL
  • SAĞLIK
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.