Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alınan şarkıcı İlyas Yalçıntaş, hakkında çıkan iddialarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
25 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada adı geçen Yalçıntaş, hukuki sürecin devam ettiğini belirterek detaylı açıklama yapmasının doğru olmayacağını ifade etti.
Yalçıntaş, evinde bulunduğu öne sürülen “hassas terazi” iddialarına da yanıt verdi. Söz konusu eşyanın uyuşturucu kullanımına yönelik olmadığını savunan sanatçı, bunun beslenme takibi amacıyla kullandığı sıradan bir mutfak terazisi olduğunu belirtti.
Yalçıntaş açıklamasında, “Bazı haberlerin aksine evimde herhangi bir yasaklı madde bulunmamıştır. Haberlerde bahsedilen ‘hassas terazi’ ise kalori ve beslenme takibi için kullandığım ve mutfak tezgâhında açık bir şekilde duran tamamen yasal ve sıradan bir mutfak terazisidir” ifadelerini kullandı.
“Yargı sürecine güvenim tam”
Sürecin adalet içerisinde sonuçlanacağına inandığını belirten Yalçıntaş, kamuoyundan sağduyu ve anlayış beklediğini söyledi.
Ünlü şarkıcı, “Yargı sürecine güvenim tamdır. Gerçeklerin en kısa sürede ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi.
25 kişi hakkında işlem başlatıldı
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Soruşturma kapsamında, “uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak, kullanımını kolaylaştırmak ve yer temin etmek” iddialarıyla 25 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişiler arasında sanatçı, oyuncu, işletmeci ve iş insanlarının da bulunduğu belirtilirken, şüphelilerin emniyet ve savcılık işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
Uğur Çağrı Güngör




